Gratarele sfaraie in aerul proaspat de munte. Statiunile montane sunt pline de turisti

Dată publicare: 15-08-2011 12:35
Dată actualizare: 20-07-2012 06:40


Gratarele sfaraie in aerul proaspat de munte. Stat...
Gratarele sfaraie in aerul proaspat de munte. Stat...

Cu mici exceptii care intaresc regula, astazi toata Romania se bucura de o zi libera, de Sfanta Maria. Iar asta se vede cu ochiul liber de la mare inaltime.

Mii de turisti au ocupat poienile de la munte, si-au instalat umbrelele, iar la aceasta ora au dat deja gata prima transna de mici.

E o vanzoleala si un dute-vino de neinchipuit prin toate statiunile de pe Valea Prahovei. Majoritatea turistilor aleg sa faca plaja pe langa paraiele repezi de munte. Vaile sunt intesate de lume, iar valatucii de fum de pe la gratare dau semn ca oamenii isi sarbatoresc Mariile. Ca de obicei, insa, inainte de distractie e musai ca oamenii sa stea la cel putin o coada: fie ca e vorba de coada la telecabina, fie ca e vorba de coada la intrarea in parcul de distractii, de exemplu. Si nu mai e mult pana cand se va forma si cea mai hotarata coada, aceea de pe drumul de intoarcere spre casa.

Sfanta Maria este blanda cu turistii. Vremea de la munte este impecabila - cerul este senin, iar soarele stralucitor. Sunt 25 de grade in aer, cat sa nu te sufoci.

Sute de oameni au ales sa petreaca Sfanta Maria intr-un mod ceva mai aventuros. Curajosi si increzatori in fortele lor, s-au asezat la coada ca sa intre intr-un mare parc de aventura instalat la marginea Brasovului.

Traseele sunt organizate pe 6 grade de dificultate - de la cele mai usoare aflate la 3 metri inaltime, pana la cele foarte grele, montate in copaci la 20 de metri distanta de pamant.

Turistii de la munte au de gand sa stea la iarba verde pana tarziu in noapte. Asa spera sa scape de aglomeratia de pe drumul de intoarcere. Politistii ii anunta deja ca e bine sa evite Drumul National 1 si sa aleaga rutele ocolitoare daca vor sa ajunga acasa fara prea multi nervi.

Tags: sarbatori, turism,


VIDEO PROTVPLUS.RO