Festivalul unic in Romania care se desfasoara zilele acestea la Cluj. Intrarea este LIBERA


Ultimul update: Marti 01 Septembrie 2015 07:06
Data publicarii: Sambata 29 August 2015 08:29
Categorie: Stiri Turism

Clujul este, vreme de trei zile, capitala muzicii clasice. A inceput festivalul Quartfest, singurul din Romania dedicat cvartetelor de coarde.

La cea de-a doua editie, pe scena au urcat nume cunoscute ale genului, aplaudate indelung de pasionatii de muzica din public. Cei prezenti au ascultat muzica clasica, jazz sau coveruri, intr-o atmosfera de sarbatoare.

Vineri seara, Parcul central din Cluj s-a transformat intr-un punct de intalnire pentru pasionatii de muzica. De la copii pana la cei trecuti de prima tinerete, cu totii s-au adunat pe platoul cazinoului, ca sa se bucure de compozitiile clasice. Artistii prezenti la eveniment le-au pregatit o serie de de surprize.

Istvan Kovats, membru al cvartetului Grasiozo:"Ma simt foarte bine anul asta. E a doua oara, am fost si anul trecut si ne bucuram ca s-a facut si anul asta. Ni s-a cerut program de valsuri dar am pus si polka si marsuri ca sa aducem spiritul Vienei.".

Spectatorii au apreciat muzica, dar si decorul inedit. Cazinoul central din Cluj a fost un punct important in istoria culturala a orasului. Recent renovat cu fonduri europene, a fost salvat de la degradare. Cei care vor veni aici vor asculta peste 150 de compozitii muzicale si vor vedea 9 cvartete

Marius Pallade Agarbicianu, organizatorul festivalului, spune ca este un eveniment unic in Romania, fiind primul festival al cvartetelor de coarde. Cei care vor sa asiste la spectacole trebuie sa stie ca intrarea este libera, iar festivalul se incheie duminica seara.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO