Chiar dacă județul Brașov este în scenariul roșu încă de vineri, foarte mulți turiști veniți în Poiană au aflat acest lucru abia pe pârtie, când au dat piept cu mulțimea.

Înghesuială a fost încă de pe DN1, iar îmbulzeala deja obișnuită a continuat în parcări și pe munte. Vremea rece și tunurile de zăpadă țin pe linia de plutire sezonul de schi.

În Poiana Braşov, aceleaşi cozi kilometrice la teleschi. Aici suntem în scenariul roşu, însă pe pârtii distanţarea socială este o glumă.

Turist: "Încerc să îmi folosesc masca, dacă nu cagula şi, da, încerc să menţin distanta socială, deşi pare puţin imposibil. Mai ales în gondolă şi la coadă e puţin dificil, dar de dragul sportului, îndurăm."

Reporter: „Și cât ai stat astăzi la coadă?”
Turistă: „În jur de 30 de minute, maxim 40. Mi se pare uşor aglomerat, pârtia cu porţiuni de gheaţă, însă na, suntem limitaţi în opţiuni.”

Este atât de aglomerat, încât schiorii ajung de pe pârtie direct la coada de la telegondolă.

Coada uriaşă i-a descurajat însă pe foarte mulţi. Unii au trişat şi au sărit rândul, alţii pur şi simplu s-au întors din drum.

Un grup de tineri a venit la munte tocmai din Dolj, dar şi-a schimbat planurile.

Turist: "Erau planurile să venim să stăm toată ziua în Poiana Braşov, dar este foarte mare aglomeraţie. Plecăm la Predeal."

Pe Valea Prahovei, nebunia a început de dimineaţă, pe șosea. Odată calvarul încheiat, a urmat distracţia.

Restaurantele sunt deschise, în Bușteni. Cu rezervare, turiștii pot mânca oriunde.

Iuliana Georgescu, şef de sală la Castel Cantacuzino: "Unul dintre cele mai bune deserturi ale noastre este tortul flambat, ciocolată albă, ciocolată neagră, zmeură, cu alte fructe alături, cu dulceaţă."

Alţii nu s-au gândit la mâncare. S-au dezechipat şi au ţâşnit direct pe pârtii.

Schior: "S-a făcut gheaţă, în rest e bine! Noi ne dăm aicea într-un mic concurs!"

Şi staţiunea Azuga pare a fi una dintre destinaţiile favorite pentru acest final de săptămână. Parcările sunt atât de pline, încât cu greu mai poate fi găsit un loc liber.

La un boutique hotel de 5 stele din Sinaia, clienţii se pot relaxa în jacuzzi în aer liber. Pot merge la spa și la masaj.

Ana-Maria Radu, reprezentantul hotelului de 5 stele: "Ca în fiecare weekend, gradul de ocupare este de 100%. Preţurile pornesc de la 390 de lei pe noapte, cameră dublă şi ajung la 766 de lei, cu mic dejun, în condiţii de 5 stele."

Puține locuri de cazare au rămas neocupate, weekendul acesta. Iar calendarul de rezervări lasă de înțeles că și săptămâna viitoare va fi la fel de plin.