CNN: Romania, inclusa in topul destinatiilor turistice din 2016. Care sunt noile atractii pentru o vacanta de vis

×
Codul embed a fost copiat

Care vor fi cele mai dorite destinatii de vacanta in 2016? Cei de la CNN, impreuna cu experti in turism, au ales tarile si locurile care vor fi cele mai cautate in 2016.

Uitati de plaje exotice si tari insorite si alegeti tari din zone extreme. Acestea vor fi in topul celor mai cautate destinatii in 2016.

CNN a inclus printre locurile de vis de mers in vacanta in 2016 tari ca Madagascar, Iran sau Uganda. Dar, americanii au pus pe lista si Romania.

Iata topul celor mai noi si interesante destinatii turistice in 2016, conform CNN.


Mongolia

Citește și
harta
Cele mai periculoase destinatii turistice din Europa. Ce tari sa eviti daca vrei sa pleci in vacanta vara asta
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Locul de nastere al lui Gingis Han, plasat intre China si Rusia, Mongolia este una dintre cele mai interesante tari din lume. Cu un stil primar de viata, aici oamenii traiesc foarte mult din crescut iaci.

Ce este nou: Guvernul intentioneaza ca pana in 2020 sa aloce fonduri pentru asfaltarea drumurilor care sa leaga capitala Ulaanbaatar de provincii.

Ulaanbaatar este, culmea, un oras modern, iar Mongolia incepe sa atraga tot mai multi turisti prin autenticitate, salbaticia peisajelor si sentimentul de izolare fata de restul lumii.

Cand sa vizitati: In luna septembrie are loc festivalul national
Nadaam, unde se practica wrestling, curse de cai si tir, asa ca pentru a prinde cele mai tari activitati, merita sa vizitati in perioada mai-septembrie.

Papua Noua Guinne

Un miraj de insule in Pacificul de Sud, Papua Noua Guinee se afla la 160 kilometri la nord de Australia. Printre atractiile zonei sunt vulcanii, jungla si peisaje care iti taie respiratia. "Este o destinatie incredibila pentru operatorii de turism de nisa. Papua Noua Guinee atrage cel mai mult prin noutatea pe care o ofera pentru turisti. Sunt inca zone nedescoperite, misterioase" spun expertii.

Cand sa vizitati: In perioada mai-octombrie, in care au loc festivalurile locale, iar triburile isi picteaza fetele, urmand traditii vechi de sute de ani. Este un spectacol de neratat, daca vizitati aceasta tara.

Islanda, Greonlanda si Norvegia

Cei care prefera sa exploreze zone salbatice si extreme, se pot aventura catre tari din zona artica ca Islanda, Norvegia si Groenlanda. Aurora boreala si spectacolul oferit de Luminile Nordului sunt unele dintre cele mai mari atractii ale zonei.

Cand sa vizitati: In martie 2016, va avea loc in Nuuk, capitala Groenlandei, Arctic Winter Games, alaturi de festivaluri tematice.

In Islanda, puteti vizita cea mai mare pestere de gheata construita de om.


Madagascar

Exotic, inca salbatic si cu zone neexplorate de om, Madagascar este o destinatie superba pentru cei care vor sa descopere ceva nou. Aici gasiti peste 8000 de specii de animale, care nu se gasesc nicaieri in alta parte pe planeta. Vizitatorii se pot aventura in drumetii in paduri tropicale, dar si canioane de desert sau plaje exotice.

Ce este nou: Turkish Airlines a anuntat curse noi catre Madagascar, direct din Instanbul. Operatorii de turism sunt tot mai interesati de aceasta destinatie, iar in 2016 Madagascar va fi pus pe lista celor mai populare tari de vizitat.

Cand sa vizitati: Ritualul Famadihana, in onoarea stramosilor, este un eveniment mistic, plin de culoare si istorie, care are loc in fiecare an, intre iulie si octombrie.


Iran

Si Iran devine din ce in ce mai popular pentru turistii straini. Puteti schia, puteti merge la plaja sau puteti vizita moschee, piete, pentru ca Iranul ofera de toate. Pasionatii de gastronomie se pot delecta cu o varietate larga, Iranul fiind recunoscut pentru bucataria delicioasa si gusturile deosebite oferite de condimentele locale.

Mai mult, in Iran sunt numeroase monumente incluse in patrimoniul UNESCO, motiv pentru care oficialii spera sa atraga peste 25 de milioane de turisti in urmatorii 10 ani. Exista mai multe curse aeriene de pana acum, iar viza se obtine din ce in ce mai usor.

Cand sa vizitati: din martie pana in mai si din septembrie in noiembrie.

Parcurile Nationale din India

India este unul dintre cele mai fascinante locuri din lume, iar pe langa orasele cunoscute, merita sa vizitati si Parcurile Nationale superbe care exista. In 2016, autoritatile spera ca printr-o promovare intensa a acestor parcuri nationale sa mai ridica turismul. Unul dintre ele, Parcul National Karnataka a fost sursa de inspiratie pentru "Cartea Junglei" de Rudyard Kipling.

Cand sa vizitati: octombrie-iunie

Uganda

Desi nu multi aleg o astfel de destinatie din estul Africii, Uganda ofera multe bogatii nedescoperite inca de turisti. Aici, vizitatorii pot admira de aproape o gorila in jungla sau se pot bucura de cel mai tare safari din lume.

Autoritatile fac eforturi pentru a transforma Uganda intr-o destinatie de top si deja au inceput investitiile in infrastructura, cu planuri de modernizare pana in 2040.


Georgia

Georgia are toate calitatile pentru turistii din Europa: zborurile sunt ieftine, exista drumuri noi si o infrastructura in plina dezvoltare. Capitala Tiblisi este o imbinare intre arhitectura medievala si cea moderna, iar in centrul orasului puteti descoperi galerii si cafenele la fel ca in capitalele celebre din vestul Europei.

SUA: Parcul National "North Cascades"

Numita "Cea mai buna idee pe care a avut-o America", reteaua de parcuri nationale din SUA ofera turistilor locuri de neuitat. Parcul National "North Cascades" ascunde o lume desprinsa parca din basme. Desi este de o frumusete deosebita, in 2014, numai 24.000 de vizitatori i-au trecut pragul, dar numarul turistilor este asteptat sa creasca. In 2016, se implinesc 100 de ani de la aparitia primelor parcuri nationale din SUA, care ofera vizitatorilor cascade, peisaje salbatice, animale unice in habitatul lor natural.

Romania

Expertii in turism recomanda tara noastra ca destinatie turistica pentru Muntii Carpati, Delta Dunarii, dar si orase cu istoric cultural, precum Cluj Napoca. Desigur, din recomandari nu lipsesc nici miturile despre Dracula si Castelul Bran, considerat cel mai cunoscut obiectiv turistic din tara.

Printre destinatii se mai numara Taiwan, Patagonia, Insulele Palau, Antarctica, Honduras si Gabon.
 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Preturi la jumatate pentru vacantele din Nordul Africii si Orientul Mijlociu. Cat te costa un pachet turistic de 7 zile
Preturi la jumatate pentru vacantele din Nordul Africii si Orientul Mijlociu. Cat te costa un pachet turistic de 7 zile

Destinatii turistice renumite din Egipt, Maroc sau Iordania, afectate in urma cu multi ani de atentate violente, si-au redeschis portile in siguranta, sustin tour-operatorii.

Cele mai periculoase destinatii turistice din Europa. Ce tari sa eviti daca vrei sa pleci in vacanta vara asta
Cele mai periculoase destinatii turistice din Europa. Ce tari sa eviti daca vrei sa pleci in vacanta vara asta

In contextul atacului terorist din Tunisia, Ministerul Afacerilor Externe al Marii Britanii a publicat o lista cu destinatiile turistice de evitat in aceasta perioada.

CNN: 10 destinatii turistice care trebuie vizitate, inainte sa se schimbe pentru totdeauna. GALERIE FOTO
CNN: 10 destinatii turistice care trebuie vizitate, inainte sa se schimbe pentru totdeauna. GALERIE FOTO

CNN a realizat o lista cu zece obiective turistice care nu trebuie ratate, deoarece sunt foarte cautate de turisti, iar in viitorul apropiat este foarte posibil sa se schimbe pentru totdeauna.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.