Cel mai vechi targ de Craciun din Germania s-a deschis la Dresda. Masuri de securitate sporite luate anul acesta

Ultima actualizare: 28-11-2016 07:05

In Germania s-a dat startul la.. Targurile de Craciun. Cel de la Dresda, care are o traditie de 582 de ani si este cel mai vechi din tara, a fost inaugurat in prezenta catorva mii de turisti si localnici.

Ca si anul trecut, targul se desfasoara in conditii sporite de securitate.

O atmosfera superba, creata de decorurile de sarbatoare si spectaculoasele instalatii de iluminat, i-a intampinat pe turistii si locuitorii din Dresda. Copiii au fost bucurosi sa profite de atractiile organizate special pentru ei: caruseluri si standuri nesfarsite cu jucarii. Nici adultii nu au avut timp sa se plictiseasca; pentru ei s-au organizat degustari de vin fiert si expozitii cu cadouri de Craciun.

Atractiile sunt, pentru fiecare, altele: mancarea, lichiorul de oua. Si creatiile artizanale sunt minunate

Cu ocazia deschiderii targului, a fost taiata si o imensa prajitura traditionala de Craciun - Stollten - o specialitate delicioasa, cu fructe confiate. Targul de sarbatori de la Dresda este deschis pana pe 24 decembrie.

Asa cum se intampla de cativa ani incoace, autoritatile sunt deosebit de atente la siguranta vizitatorilor.

Robert Franke, sef dezvoltare economica urbana, Dresda:
"Facem schimb de informatii cu autoritatile competente, in legatura cu situatia generala a securitatii. In acest moment, nu avem informatii despre posibile amenintari, asa ca suntem increzatori ca vom avea o perioada festiva fara stres inaintea Craciunului."

In fiecare an, peste 700.000 de vizitatori trec pragul Targului de Craciun din Dresda.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO