Cel mai aglomerat weekend la munte. Principalele atracții pentru turiști

11-08-2019 18:33

Cei care au ajuns la munte s-au bucurat de o vreme excelentă, cu cer senin.

Potecile de munte, traseele de bicicletă și locurile de picnic erau pline. Administratorii instalațiilor de transport pe cablu de pe Valea Prahovei și din Poiana Brașov spun că a fost cel mai aglomerat weekend al verii.

Turiştii au stat la cozi infernale la telecabină şi telegondolă. Însă, odată ajunşi pe Platoul Bucegilor sau în Masivul Postăvaru, peisajul le-a răsplătit din plin aşteptarea.

Veniţi tocmai din Țara Oașului, unii vizitatori şi-au propus să formeze împreună cel mai vesel grup.

Potecile de munte au fost şi ele pline.

Turistă: ”N-am simţit deloc căldura să ştiţi, absolut deloc, prin pădurile astea dese care sunt aici.

În acest weekend şi Transfăgărășaul a fost mai aglomerat ca niciodată. Maşinile s-au înşirat în coloane pe kilometri întregi, iar turiştii au stat ore bune pe şoseaua sufocată. Noroc cu vremea şi priveliştea care le-au făcut aşteptarea mai uşoară.

Foarte mulţi au urcat şi pe platoul Bucegilor. Cea mai aglomerată a fost zona Babele şi Sfinxul unde, din cauza căldurii, s-a înregistrat şi un incident. Unui bărbat i s-a făcut rău şi a căzut de pe o stâncă. Nu s-a rănit grav, iar jandarmii montani i-au acordat primul ajutor.

Weekendul a fost plin de veselie la cabana Mălăieşti, unde sute de pasionaţi s-au strâns la un festival al cântecelor de munte.

Investitorii în turism spun că acest weekend a fost cel mai aglomerat din această vară. Numai telecabinele şi gondolele din Sinaia, Buşteni şi Poiana Braşov au transportat peste 10 mii de oameni.


VIDEO PROTVPLUS.RO