Cea mai modernă pârtie din România s-a deschis. Se va putea schia până în mai


Ultimul update: Miercuri 31 Ianuarie 2018 13:38
Data publicarii: Duminica 28 Ianuarie 2018 17:51
Categorie: Stiri Turism

Chiar dacă nimeni nu mai credea că se va intâmpla minunea în această iarnă, în cele din urmă cea mai modernă pârtie din ţară, Transalpina, a fost deschisă în acest weekend.

Turiştii au nimerit la țanc! Era zăpada de un metru jumătate şi vremea a fost splendidă. Ninsorile recente au desăvârşit peisajul de poveste. Sunt peste 9 kilometri de pârtie, iar administratorii resortului cred că se va putea schia la asemenea altitudine până în luna mai.

La peste 1300 de metri altitudine, peisajul este fascinant: munţii Lotrului şi Parâng zugrăviţi în alb, iar lacul Vidra s-a transformat într-o uriaşă oglindă fermecată. Mulţi turişti au ajuns pentru prima dată aici.

Maria, turistă: "Sunt din Ucraina, din Odessa mai exact. E tare drăguţ, multă zăpadă, excelentă e şi vremea. E un loc nemapomenit pentru începători, profesionsiti, toţi
vor găsi ceva de făcut aici.
"

Alin, turist: ”Venim din Bucureşti. La mine e prima oară, extraordinară atmosferă, distracţie, pârtie liberă, superb. Cel mai bun domeniu schiabil din România. Aici nu există trafic, nu sunt întârzieri, şi la bază stai puţin. Eu nu aş schimba locul ăsta pentru Valea Prahovei niciodată."

Peisajul modernului domeniu schiabil şterge cumva orice disconfort legat de drumul care încă mai are probleme şi de lipsa locurilor de cazare în imediata apropiere a pârtiilor. Preţul unui ski pass pentru o zi întreagă este de 95 de lei, la fel ca în sezonul trecut.

Complexul, deschis cu fast la sfârşitul anului 2012, a fost construit cu fonduri de la Ministerul Turismului, 30 de milioane de euro.

După deschidere însă, autorităţile au uitat să mai continue lucrările de extindere şi par incapabile să administreze zona şi proiectul. Aşa că, în colaborare cu primăria, constructorul a rămas să coordoneze singur acest domeniu.

Ramona Fodor, reprezentant resort schi Transalpina: ”E un început de sezon şi văd în ciuda faptului că a început atât de târziu, este un început foarte bun. Stratul de zăpadă depăşeşte 1 metru, un metru jumate. Dacă lumea este foarte doritoare de schi, vom schia în condiţii excepţionale şi în mai. Și într-adevăr, este de lucru la infrastructura rutieră şi cea de de cazare, categoric."

Locul de o frumuseţe copleşitoare este la 110 de km de Râmnicu Vâlcea şi la 140 de km de Sibiu. Cei care vor să ajungă aici au două variante: fie pe Valea Oltului dinspre Vâlcea sau Sibiu, iar din Brezoi o luaţi spre staţiunea Voineasa, apoi spre lacul Vidra. Fie prin varianta mai scurtă, 35 de kilometri, dinspre Petroşani, către Obârşia Lotrului şi baza pârtiilor.

Locuri de cazare veţi găsi doar la pensiunile din Vidra sau Obârşia Lotrului, aflate la 7-8 kilometri distanţă. Mai multe locuri sunt la Voineasa şi Petroşani, dar distanta creşte şi ea: peste 30 de km. Preţurile pot să înceapă de la 150 de lei pentru o cameră dublă cu micul dejun inclus, dar pot ajunge până la 200 de lei.

Magda Popescu, reprezentant pensiune: "Suntem foarte bucuroşi că s-a redeschis sezonul. Pârtia are o mare importanţă pentru toată comunitatea, pentru comună Voineasa, Obârşia Lotrului. Ne-am bucura că şi pe sezoanele următoare să fie deschisă măcar la timp."

Complexul are în prezent 9 kilometri de pârtie, cea mai lungă având 2300 de metri.

VIDEO PROTVPLUS.RO