Ce spun turiștii despre ofertele din vacanța de 1 Decembrie. Hotelierii preconizează încasări mai mici


Ultimul update: Vineri 29 Noiembrie 2019 15:48
Data publicarii: Vineri 29 Noiembrie 2019 07:05
Categorie: 1 decembrie

Anul acesta, Ziua Națională a României și sărbătoarea Sfântului Andrei cad în weekend, o veste nu foarte bună pentru hotelierii din stațiuni.

Pentru că sunt sâmbătă și duminică, sărbătorile nu se mai leagă, în micile vacanțe cu care românii erau obișnuiți.

Operatorii din turism se așteaptă la încasări mai mici cu până la 30-40%, față de anii precedenți.

Pe Valea Prahovei, hotelierii nu duc lipsă de clienţi, chiar dacă weekendul de 1 Decembrie nu le va aduce încasările de anul trecut.

Andrei Tănase, administrator hotel: „Un pachet pleacă pentru două persoane de la 2 mii de lei, undeva la 3 mii de lei."

Valentin Enea, bucătar: „Vom găti tradiţional românesc. Vom avea sarmale la ceaun, vom avea ciolan cu varză călită, vom avea cârnaţi plini de carne, cu iahnie de fasole, palinca și ţuica."

Dacă în staţiune peisajul pare mai degrabă unul primăvăratic, la mare altitudine parcă e o poveste de iarnă. De altfel, la Cota 2000,  instalațiile de transport pe cablu sunt pregătite pentru oaspeţi.

Aceşti turişti din Israel abia aşteaptă să se bucure de sărbătorile romaneşti.

Turist din Israel: „E minunat, foarte frumos, cred că după 30 de ani venim din nou aici. Noi venim din ţară în care nu e multă zăpadă şi e minunat."

Vlad Oprea, primar Sinaia: „Eu sper că cei care vor veni la Sinaia să nu regrete, vor avea parte de multe opţiuni de la ceea ce se întâmplă în oraş, mergând mai departe la munte. Zăpada sus este perfectă."

În Sinaia preţurile pentru un weekend la un hotel de 4 stele cu mic dejun inclus şi acces la SPA pornesc pentru două persoane de la 1200 de lei.

Şi hotelierii din Băile Felix se aşteaptă la încasări reduse cu aproximativ 35% de Sfântul Andrei și 1 decembrie.

Dumitru Fechete, directorul unui complex balnear: „Sejurul este mai scurt, nu e sejur de 3-4 zile, avem un sejur de două zile în weekend, cu cină festivă, cu o masă tradiţională şi cu program la Aqua Park şi zonă de SPA. Sigur că va fi o diferenţă, în sensul că vor fi mai mici încasările anul acesta decât anul trecut."

La acest complex, două nopţi de cazare, cu pensiune completăşi masa festivă, costă între 650 şi 700 de lei.

Turista din Ucraina: „Ne place foarte mult. Oamenii sunt primitori, serviciile de calitate, apa excelentă. Recomand tuturor o tură de băi."

Cristian Tăutu, reprezentant complex turistic: „Dacă în mod normal anul trecut am fi fost cu camerele vândute 100%, anul acesta vom fi doar la 80%."

Un sejur de două zile, cu acces la bazine şi la SPA, costă între 456 de lei la două stele şi aproape 2000 de lei la cinci stele.

FULLSCREEN
Ce spun turiștii despre ofertele din vacanța de 1 Decembrie. Hotelierii preconizează încasări mai mici
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO