Ce au descoperit doi soți la Târgul de Turism din București. Își doresc o vacanță în Antalya

21-02-2020 19:09


Planificarea unei vacanțe este acum mai ușoară ca niciodată, iar cei chibzuiți urmăresc din timp ofertele online și obțin reduceri serioase.  

Unii merg și la târgul de turism, unde găsesc mai multe agenții la un loc, apoi le pun în balanță. Primesc în acest fel și sfaturi de călătorie de la consilieri, ori află despre destinații mai puțin cunoscute.

Cu gândul la concediu, doi soţi îşi doresc o vacanţă în Antalya la un hotel de 5 stele, ultra all inclusive, în luna iunie. Aşa că au luat la pas standurile târgului de turism organizat în Capitală.

Bărbat: „Prima ofertă - 2008 euro, iar eu am găsit la 1960 de euro, deci ar fi o reducere de 50 euro la târg. Mă aşteptam să fie oferte mai bune."

Asta pentru că multe agenţii îşi vând pachetele pe perioada târgului la acelaşi preţ şi online.

Bărbat: „Pentru Egipt am luat deja. Nu de la târg, tocmai ieri, online, cu aceeaşi ofertă. Nicio diferenţă momentan, acum am venit doar să văd expunerea târgului."

Reporter: Comparaţi preţurile şi cu ofertele de pe internet?
Bărbat: Cu siguranţă vedem mai întâi ce să găsim pe internet. Aici ne facem o idee şi apoi hotărâm. Dacă mergi singur, e mai complicat.

Alţii vin la târg să obţină informaţii utile de la consilieri.

Rreprezentant agenție de turism: "Avem două în Grecia, unul e situat la mare, unul la munte, e hotel nou cu plaja privată."

Femeie: „Facem planuri, căutam să vedem unde plecăm, am mai plecat de aici cu oferte şi a fost bine."

Raluca Hatmanu, reprezentant agenţie: „O vacanţă cumpărată din timp înseamnă şi preţuri mai bune.Acum ne aflăm în plin sezon early booking. Când cauţi separat, aloci foarte mult timp. Problema transferului e o mare bătaie de cap, pentru că odată ce ajungi în aeroport, cu ce ajung la hotel? Agenţia se ocupă şi de asta."

Alin Burcea, reprezentant agenţie: „Cred că în 2-3 ore îţi faci o idee care sunt ofertele pe piaţa, pentru că una e pe net, alta e să stai de vorbă. În Bucureștiul ăsta aglomerat e greu să mergi din agenţie în agenţie, dar aici suntem la 10 m distanţă, uneori chiar prea aproape."

În plus, la târg puteţi găsi şi experienţe atipice.

Mircea Vladu, director agenție de turism: „Aş enumera un hotel cu o singură cameră într-un turn în Praga, la 70 m. Se află într-un apartament superb, cu o vedere de 360 grade. 5 stele, între 400 şi 600 de euro. Avem 10 faruri în ofertă, care includ cazare în Croaţia."

La târgul de turism, vizitatorii pot urmări şi spectacole tematice din multe regiuni ale ţării.

Tags: turism, targ,

VIDEO PROTVPLUS.RO