Călătoria cu iahtul, posibilă și pe litoralul nostru. Cât costă o escapadă

Ultima actualizare: 09-06-2020 20:21

Pentru cei care iubesc marea, dar vor să scape de aglomerația de pe litoral, o escapadă la bordul unui iaht poate fi o idee. Sunt patru marine mari pe litoral, cu zeci de ambarcațiuni.

La bord au voie cel mult 10 oaspeți, iar o călătorie de o zi poate costă în medie 500 de euro.

În ultimul timp velierele sunt închiriate inclusiv pentru nunți ori botezuri. Nu ar strica însă, să aveți la dumneavoastră și pastile pentru rău de mare.

Așa începe o călătorie cu iahtul pe mare, departe de zumzetul de la țărm, însă nici aici turiștii nu sunt singuri. În larg, ambarcațiunea este condusă de salturile delfinilor jucăuși.

Fie că vorbim de Tomis, Eforie, Mangalia ori Limanu, sute de veliere ancorate la mal sunt gata să plutească.

Costurile pentru a închiria un velier de 12 m care poate găzdui la bord până la 10 persoane, pornesc de la câteva sute de euro, însă serviciile includ și prezența în permanență a comandantului la bord.

Paul Dicu- proprietar iaht: ”'Are 3 cabine plus un salon care la nevoie se poate face dormitor, în fiecare cabină pot dormi câte 2 persoane cu tot ce înseamnă lenjerie și ce este nevoie, o bucătărie completă cu toate utilitățile aragaz frigider, veselă. 2 băi și masterbedroom dormitorul cel mai mare lângă care se află cea de-a doua baie".

În această perioadă de restricții, velierele pot circula până la granița maritimă a României cu Bulgaria sau spre Delta Dunării.

Pentru a vă calcula costurile unei astfel de vacanțe înmulțiți fiecare zi petrecută în larg cu aproape 500 de euro, la care se adaugă banii pentru mâncare și băutură. Suma este pentru toată ambarcațiunea și poate fi împărțită.

Sunt croaziere de câteva ore, de câteva zile, se poate dormi pe barcă, se poate vedea un apus, un răsărit. Poți ancora și face o mică petrecere în larg, se pot face nunți, petreceri onomastice, de burlaci și așa mai departe.

Adrian Padineanu - comandant de barcă: "Cred că sunt mulți care și-ar dori să doarmă aici, să se trezească dimineață cu abur de cafea și priveliștea din jur, e ceva deosebit. Plus de asta dacă ești puțin harnic te școli la 5 dimineață prinzi răsăritul de soare lângă Cazino la fel și cu apusul. Sau poate apusul mai din larg că se vede mai frumos. Sunt oportunități".

Propietarii de ambarcațiuni așteaptă ca relaxarea restricțiilor să le permită să facă excursii până la vecinii bulgari sau chiar și până în Turcia.

Daniela Dragomir - reprezentant firmă de yachting: "Pentru cei care vor mai multă Aventură, cea mai apropiată destinație ar fi Balchikul. În medie durează 5-6 ore un drum până acolo, poate puțin mai mult dacă vântul nu ne permite. Avem și alte destinații mai depărtate. Putem merge până la Istanbul este o vacanță și un traseu foarte interesant, dar astea durează de obicei în jur de o săptămâna, un pic mai mult”.

În cazul în care doriți să închiriați doar ambarcațiunea aveți nevoie de brevet de schiper, iar pe lângă tariful zilnic sunteți obligați să depuneți și o garanție.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO