Bulgarii au gatit ca pentru sapte sarbatori, iar romanii au petrecut la ei ca de Revelion


Ultimul update: Joi 25 Octombrie 2012 05:52
Data publicarii: Duminica 15 Aprilie 2012 18:48
Categorie: Stiri Turism

Sa fie oare Pastele acea sarbatoare in care stai cu neamurile si mananci pana nu mai poti? Ei bine nu, sunt de parere miile de romani care au trecut Dunarea la sud.

Pentru o clipa au regretat, cand s-au trezit la biserica si nu au inteles o iota din slujba. Insa la final, le-a mai trecut oful, pentru ca preotii le-au spus in limba romana ''Cristos a Inviat''. Amaraciunea s-a dus cu totul la hotel. Bulgarii au gatit ca pentru sapte sarbatori si toata lumea a chefuit ca de Revelion, nu de Paste.

Pentru ca lacasele de cult de pe litoralul bulgaresc au fost pline de romani, preotii s-au gandit si la fratii lor ortodocsi de la nord de Dunare. De pilda, in catedrala din Varna au aparut inscriptii in limba romana, destul de clare, chiar daca vecinii s-au incurcat un pic in diacritice.

Cei din urma au fost insa mai norocosi. Preotii au tinut sa felicite si toata suflarea stransa in catedrala din Varna. In total, vreo 200 de turisti.

Si a fost bine pana s-a crapat de ziua. Dupa cateva ore de somn, mirosurile imbietoare din bucatarie i-au adus inapoi la restaurant.

Platourile care mai de care mai ademenitoare au fost pline cu specialitati din miel, peste, scoici dar si cu salate in diverse combinatii. Iar ca desert puteai pierde minute in sir numai privind, fara sa stii ce sa alegi.

Apoi, mesenii au iesit la plimbare pe plaja. Soarele si-a facut aparitia in reprize. Cand se ascundea, oamenii au dat o tura pe la magazine.

Luni dimineata, romanii nostri vor porni incet catre casa.

Tags: paste, bulgaria,

VIDEO PROTVPLUS.RO