Băile Sărate de la Ocna Mureș vor primi din nou turiști, după doi ani de restaurare

Dată publicare: 19-04-2021 08:01
Dată actualizare: 19-04-2021 09:14


La toamnă după o investiție de peste șase milioane de euro și mai bine de doi ani de lucrări de restaurare Băile Sărate de la Ocna Mureș vor primi din nou turiști.

Complexul din Alba se întinde pe mai bine de șase mii de metri pătrați, are mai multe bazine, dar și săli de tratament și cabinete pentru recuperare.

În vremuri demult apuse, staţiunea de pe malul Mureşului atrăgea mii de turişti din toată țara. Acum, la doi ani de când au început lucrările de renovare, complexul îşi recapătă din strălucire.

Mihai Moldovan – manager de proiect: "De finalizat în principiu avem arhitectură, partea de arhitectură, finisajele faianţă, gresie, tavane. Noi zicem că până la sfârşitul lui septembrie putem să-l finalizăm fără probleme".

Apa sărată va fi captată de la peste 1500 de metri, din adâncul pământului, pentru a alimenta bazinele.

Silviu Vinţeler – primar Ocna Mureş: "Tot felul de proceduri, de la împachetări cu nămol, bai galvanice, masaje, saună umedă şi saună uscată. Acest complex a fost gândit pentru 400 de persoane de persoane pe timp de iarnă şi 700 de persoane pe timp de vară".

Locul a ajuns să fie cunoscut şi de oameni de peste hotare, care aşteaptă cu nerăbdare să vină la noi pentru tratamente.

Silviu Vinţeler – primar Ocna Mureş: "Ne sună oameni din Germania, ne sună oameni din ţară când terminaţi Băile. Vom folosi saramura, care are o puritate de 96%. Valoarea investiţiei este 6,4 milioane de euro".

Localnicii sunt încrezători că proiectul va aduce multe beneficii.

Localnic: "Înseamnă locuri de muncă şi un aflux de turişti că se va deschide din nou turismul."

Localnică: "Într-adevăr un lucru foarte bun pentru acest oraş."

Localnic: "Sperăm să putem să mergem şi noi să facem o baie ca pe vremuri când eram copii".

Autorităţile vor să amenajeze în apropierea complexului un muzeu al sării, unic în Europa.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO