Atenție la alegerea instructorului de schi, pe pârtii. Șarlatanii păcălesc turiștii


Ultimul update: Luni 17 Decembrie 2018 20:04
Data publicarii: Luni 17 Decembrie 2018 18:46
Categorie: Stiri Turism

Dacă vreți să vă bucuraţi de sporturile de iarnă este momentul potrivit să învăţaţi să alunecați pe zăpadă. Alegeţi însă atent instructorul de schi.

Pe lângă cei autorizaţi, pe pârtii şi-au făcut apariția și șarlatani care vă cer bani mai puţini, dar nu au pregătirea necesară.

Acum cât pârtiile nu sunt aglomerate, e momentul ideal să învăţaţi să practicaţi un sport de iarnă. E loc destul pentru căzături. Matei n-a împlinit încă 3 ani, dar după două ore de pregătire deja iubeşte schiul. Instructoarea lui a fost aleasă de mamă, care, inițial, a analizat-o de pe margine cu mare atenţie.

Roxana spune că o recomandă zâmbetul şi dragostea pentru copii.

Ca să găsiţi monitorul potrivit este indicat să apelaţi la şcolile de schi, direct la sediu. În plus, puteţi verifica recenziile instructorilor şi pe paginile de Facebook ale şcolilor unde lucrează. Astfel excludeţi posibilitatea de a fi păcăliţi de falşi instructori care vânează începători, pe părţii. Sunt oameni care nu au nicio pregătire în domeniu, dar susţin că ştiu să schieze şi îi pot învăţa şi pe alţii.

Îi atrag pe turişti cu preţuri mici, dar începătorii sunt în pericol să înveţe greşit acest sport. Iar cea mai mare problemă este că, dacă s-ar produce un accident pe pârtie, aşa zişii instructori fără autorizaţie nu sunt pregătiţi să acorde primul ajutor.

Instructorii autorizaţi sunt obligaţi să aibă la ei documentul care face dovada că au urmat un curs de formare şi au trecut examenul de atestare în profesie. Turiştii au dreptul să-l solicite.

O oră de schi în Poiana Braşov ajunge la 150 de lei. Grupurile au reduceri.

VIDEO PROTVPLUS.RO