15 destinatii turistice in ascensiune. Bucuresti, mai popular decat Cannes sau Cape Town

Universitatea Bucuresti

Unul dintre cele mai populare site-uri printre iubitorii de calatorii, tripadvisor.com, a facut un top 15 al destinatiilor turistice in ascensiune. Bucurestiul se afla pe locul 5 in acest top.

1. Lagos, Portugalia

In acest oras din sudul Portugaliei nu ai cum sa te plictiseti. Viata culturala este la fel de bogata ca si cea sociala. Cu alte cuvinte, cand terminati de vizitat fortareata si bisericile magnifice, va puteti relaxa pe unele dintre cele mai frumoase plaje din lume.

2. Hua Hin, Thailanda

La 200 de kilometri de capitala Bangkok, Hua Hin este o statiune cu iesire la mare, ideala pentru snorkeling si plaja. Pescuitul, golful, spa-urile si restaurantele cu specific pescaresc trebuie bifate, de asemenea. Cum trebuie sa vedeti si cascada Pa La-u si palatul Wat Huay Mongkol.

Citește și
Turism Iran
20.000 de iranieni s-ar putea bronza odata cu noi, pe plajele din Mamaia, Vama Veche sau Costinesti
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

3. Tallinn, Estonia

O destinatie perfecta pentru iubitorii de istorie. Tallinn este un ors mic, mediaval, cu stradute inghesuite si cotite care abia asteapta sa fie descoperite. Nearapat la pas, ca sa te bucuri de arhitectura bogata - strazile sunt sigure. Pentru va face o idee despre istoria bogata a Estoniei vizitati Rocca-al-Mare Open Air Museum, catedrala contruita in 1900 si Piata Primariei.

4. Moscova, Rusia

Centrul politic, stiintific, istoric, architectural si economic al Rusiei, Moscova reprezinta cosmopolitul la extreme. Anticul si modernul se contopesc in acest oras care gazduieste nu mai putin de 10 milioane de locuitori. Trebuie sa vezi Piata Rosie, Kremlinul, Catedrala St. Basil, Mosoleul lui Lenin, Muzeul KGB-ului, Bulevardul Ring si Piata Pushkin.

5. Bucuresti, Romania

Supranumit “Micul Paris”, in Bucuresti, arhitectura eleganta de inceput de secol XX are in mod evident influente franceze, scrie tripadvisor.com. Nu ratati: Museul Satului, Ateneul Roman si Muzeul Taranului. Si nici Palatul Parlamentului, a doua cea mai mare cladire din lume, dupa Pentagon, mai scriu editorii site-ului de turism.

6. Innsbruck, Austria

Una dintre cele mai idilice orase din Europa, Innsbruck este situat in inima Alpilor. Cu o istorie bogata, a facut parte din mai multe imperii si republici de-a lungul istoriei. Trebuie sa bifati neaparat Palatul Imperial din secolul al XV-lea, faimosul Golden Roof al lui Maximilian I sau Muzeul de Arta Populara Tyrolean.

7. Stockholm, Suedia

Construit pe nu mai putin de 14 insule, Stockolm este un oras fascinant si… compact. Orasul Vechi, Gamla Stan, este format dintr-o retea de stradute cu o istorie de 750 de ani. Pentru viata sociala bogata si mult tineret vizitati insula Sodermalm. Nu ratati nici Parcul National, Muzeul Vasa, Muzeul in aer liber Skansen si gradina zoologica.

8. Cannes, Franta

Galele, regatele si Festivalul Filmului sunt principalele atractii la Cannes. Orasul isi merita motto-ul: “Viata este un festival”, scriu editorii tripadvisor.com. Coco Chanel a fost cea care l-a transformat in atractie turistica. Daca aveti destui bani de cheltuit nu trebuie ratat.

9. Torino, Italia

In Torino, capital regiunii Piedmont, din nordul Italiei, masinile sport si ciocolata sunt motive de mandrie. Aici gasesti Museul Egizio, care gazduieste cea mai mare colectie de artefacte egiptene din lume. Plimbati-va prin Piata Castello si pe Via Roma, bucurati-va de gradina botanica si de satul medieval. Iar cand va saturati de vizitat si stomacul nu va da pace, delectati-va cu paste, vinuri specifice regiunii si cafele.

10. San Sebastian - Donostia, Spania

Surfingul este foarte popular in acest oras cu deschidere la golful La Concha. Trebuie sa va bronzati pe plajele Ondarreta si Zurriola si sa vizitati Statuia lui Iisus.

11. Austin, Texas

Capitala Texasului s-a dezvoltat rapid, atragand oameni din cele mai variate medii sociale - de la artisti la arhitecti sau studenti. In ciuda progresului rapid, Austin si-a pastrat aparenta de “oras mic american”, care il face si mai atragator. De vizitat pentru viata sociala bogata.

12. Antigua Guatemala, Guatemala

Cel mai bine conservat oras colonial din America Centrala, este un loc prietenos, faimos pentru arhitectura spaniola de secol XVI si contruit pe vulcanii Agua, Fuego si Acatenango. Trebuie sa mergeti pe dealurile din afara orasului ca sa va bucurati de privelistea minunata.

13. Seminyak, Indonezia

Este casa celor mai frumoase plaje din Bali. Nu trebuie sa ratati faimoasele ceremonii balineze de pe plaja.

14. Cape Town, Africa de Sud

Nu o sa va plictisiti aici. Aveti ce vedea: de la plaje minunate, la peisaje spectaculoase si la viata de noapte bogata. Este un must see pe lista oricarui pasionat de calatorii.

15. Queenstown, Noua Zeelanda

Una dintre dintre cele mai remarcabile imbinari dintre munte si mare din lume, Queenstoen are de toate: viata de nopate bogata, peisaje remercabile si un lac Wakatipu absolut spectaculos. Este o destinatie perfecta pentru iubitorii de sporturi extreme: bungee jumping, saritul cu parasuta sau parapanta. Pe langa acestea, puteti schia, face plaja sau merge in drumetii. Nu este un oras ieftin, dar este destinatia ideala pentru pasionatii de shopping.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Vacante de lux pentru celibatari. Unde isi pot intalni sufletul pereche si pentru ce pret
Vacante de lux pentru celibatari. Unde isi pot intalni sufletul pereche si pentru ce pret

Cine spune ca ziua indragostitilor ii priveste strict pe cei care si-au gasit perechea? La celibatari chiar nu se gandeste nimeni? Plecand de la aceasta idee, agentii de turism incearca sa ii agate si pe romanii aflati in cautarea iubirii.

20.000 de iranieni s-ar putea bronza odata cu noi, pe plajele din Mamaia, Vama Veche sau Costinesti
20.000 de iranieni s-ar putea bronza odata cu noi, pe plajele din Mamaia, Vama Veche sau Costinesti

Chiar in aceste zile, se poarta negocieri intre hotelierii nostri si ai lor, pentru ofertele cu care sa ii atragem pe iranieni. Avem insa o competitie serioasa: turcii si bulgarii.

Cat de mult conteaza eticheta in lume. Tarile in care bacsisul nu este obligatoriu
Cat de mult conteaza eticheta in lume. Tarile in care bacsisul nu este obligatoriu

Daca romanii obisnuiesc sa lase bacsis aproximativ 10% din costul unei mese savurate in oras, lucrurile stau altfel in alte tari ale lumii. De pilda, in Japonia oamenii nu obisnuiesc sa plateasca in plus pentru niciun serviciu.
 

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală
Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală

Ion Iliescu devine oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, pentru infracțiuni contra umanității.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.