10.000 de turiști chinezi, așteptați în Deltă. De la anul vor putea ajunge cu avionul

Ultimul update: Sambata 03 Noiembrie 2018 21:47
Data publicarii: Sambata 03 Noiembrie 2018 18:25
Categorie: Travel

Delta Dunării a atras un număr record de turişti anul acesta, cu peste 45 la sută mai mare decât în orice sezon din ultimii 15 ani.

Autorităţile au prins astfel curaj şi au de gând să lanseze marele tur al Deltei, pentru care au încheiat deja contracte cu agenţii de turism, inclusiv din China.

Marele circuit turistic al Deltei va cuprinde cetăţile din nordul Dobrogei, Delta Dunării, localităţile lipoveneşti şi Munţii Măcinului.

Cătălin Tibuleac, asociaţia de turism Delta Dunării: "Un circuit care să include litoralul, vărsarea Dunării în mare, inima Deltei, Crișanul, zonă care pune în evidenţă poate mai mult ca alte destinaţii Murighiol, Jurilovca şi nu în ultimul rând o vizitare a cetăţilor mănăstirilor, Munţii Măcinului şi aş încheia cu un drum al vinului."

Începând cu luna martie anul viitor sau, cu puţin noroc, chiar din această iarnă, în Deltă sunt aşteptaţi primii turişti din China. Autorităţile care se ocupă de turismul din Deltă au încheiat deja contracte cu agenţii de turism din această țară pentru a trimite la noi aproape 10 mii de turişti chinezi.

Ivan Patzaichin: "Ar trebui să aducem turişti cărora le place genul acesta de turism, cărora le place ceea ce găsesc în Deltă, tradiţii, cultură, mâncare, gastronomie. Trebuie să aducem turişti care să stea mai multe zile, nu cât mai mulţi turişti."

Gazdele din Deltă se pregătesc aşadar pentru oaspeţii chinezi. Pe lângă borşul de peşte şi preparatele tradiţionale savuroase, bucătarii locali sunt gata să încerce şi preparate rafinate.

Bucătar: "Aceasta este reţeta de somn cu sos de portocale şi broccoli gratinat ca şi garnitură. Merge cu un vin alb demisec, deoarece somnul este gras."

Chinezii vor fi răsfăţaţi şi cu dansuri lipoveneşti. Musafirii de departe vor înnopta în pensiuni chiar şi de numai câteva camere.

Daniel Ghinescu, proprietar complex turistic: "Noi nu închidem niciodată. Primim oaspeţi şi în decembrie şi în ianuarie."

Proprietar pensiune: "Suntem o unitate mică, cu doar 21 de camere, clasificată la trei stele. Suntem izolaţi, suntem pe insulă, este greu accesul la noi. Accesul se face cu barca, dar acceptă condiţiile de izolare, de linişte. Asta caută oamenii, vin la resetare."

Potrivit autorităţilor, sezonul turistic 2018 a fost cel mai bun din ultimii 15 ani în Deltă. Numărul turiştilor români a crescut cu peste 45 la sută, iar al celor străini, cu 20 la sută.

Din luna august a anului viitor, în Deltă se va putea ajunge şi cu avionul. După obţinerea certificării, aeroportul din Tulcea va putea permite aterizarea aeronavelor de mare capacitate.

Insula din Deltă considerată raiul pescarilor: „Face parte din a doua viaţă a mea”
Insula din Deltă considerată raiul pescarilor: „Face parte din a doua viaţă a mea”
VIDEO PROTVPLUS.RO
turism romania
Românii se bat pe pachete de vacanță în stațiunile de la noi. Cât costă un sejur de Revelion
Când încep târgurile de Crăciun și care sunt cele mai frumoase din Europa
Cât costă o cameră pe Litoral în această perioadă. Motivul pentru care vin tot mai mulţi turişti
Vremea bună a atras turiștii la munte. Caprele negre și-au făcut apariția în Piatra Craiului
Un primar a modernizat 37 km de drum în Apuseni. Câţi turişti vin acum în satul său
Castelul din România care a atras atenția producătorilor de la Hollywood. Turismul în zonă înflorește
thailanda
Țara care scoate vizele pentru turiștii din România și alte 20 de țări, în decembrie și ianuarie
Turiştii au profitat de vremea frumoasă ca să umple muntele de gunoi şi miros de mici
Capre negre, în Piatra Craiului. Sfatul specialiştilor pentru cei care vor să le fotografieze
Porsche, Ferrari și Lamborghini se promovează folosind peisaje de la noi din țară
6 destinații din Europa în care se mănâncă foarte bine
Hotelul din insulele Maldive în care o noapte de cazare costă 50.000 de dolari