Imagini emotionante din Muntenegru. Prapastia unde cei 18 romani au murit a devenit loc de pelerinaj

Ultima actualizare: 08-02-2014 16:01
accident, muntenegru, pelerinaj

Au trecut trei saptamani de la teribilul accident din Muntenegru. Prapastia mortii a ramas si in memoria unui grup de studenti timisoreni care au oprit in locul tragediei si au aprins cate o lumanare in amintirea sufletelor pierdute in 23 iunie.

Acelasi lucru l-au facut in ultimele trei saptamani si miile de turisti care au trecut prin zona. Oamenii care au trecut prin zona s-au oprit sa tina un moment de reculegere si sa aprinda o lumanare in memoria celor 18 romani decedati in tragicul accident. Practic, prapastia in care s-a prabusit autocarul s-a transformat intr-un adevarat loc de pelerinaj.

Saptamana trecuta, un grup de studenti din Timisoara care se aflau intr-o excursie prin Muntenegru, s-au oprit cateva minute sa vada cum arata acum arata locul in care si-au pierdut viata 18 romani.

Catalin, unul dintre studentii aflati in excursie, a povestit pentru StirileProTV.ro/Vest, cum arata prapastia mortii la trei saptamani dupa tragedie.

Catalin
, student: “La locul accidentului inca se vedeau ramasitele autocarului. O parte din balustrada rupta de impactul cu autocarul era pusa deoparte, iar marginea soselei era inconjurata cu o banda galbena. De asemenea, acolo s-a amenajat special un loc unde oamenii pot aprinde lumanari, erau icoane, era si un banner mare de multumire. Turistii care treceau prin zona se opreau sa vada locul accidentului sa aprinda cate o lumanare, sa fotografieze, iar asta am facut si noi.”

Studentii au aflat ca vor merge in excursie in Muntenegru, cu cateva saptamani inainte de producerea tragicului eveniment. O parte dintre tinerii s-au temut sa mai mearga in vacanta, insa totusi nu au renuntat la calatoria cu autocarul, in timp ce altii au ramas hotarati sa isi continue planurile de vacanta, printre ei si Catalin.

Personal, sunt realist si aceste accidente se intampla in functie de noroc sau ghinion. Parintii mei au fost un pic ingrijorati dupa ce au vazut accidentul si stiau ca vom merge si noi acolo. Totusi, cand am ajuns acolo am vazut ca acea curba nu era la fel de periculoasa precum credeam”, a incheiat Catalin.

Daca studentii si-au continuat vacanta in Muntenegru, nu putem spune acelasi lucru si despre alti timisoreni. Cele mai mari pierderi le inregistreaza agentiile de turism. Acestea au raportat o scadere de 50% a numarului de turisti care si-au cumparat o excursie in Muntenegru, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In urma accidentului din Muntenegru au decedat 18 romani, printre care si doi timisoreni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO