Viata celor 31 de copii bolnavi de cancer, de la Spitalul Marie Curie, depinde de un gest care nu costa nimic. Cum poti ajuta


Ultimul update: Miercuri 23 Decembrie 2015 07:19
Data publicarii: Duminica 20 Decembrie 2015 19:38
Categorie: Stiri Sociale

In Romania, lipsa camerelor sterile in care bolnavii sunt tinuti departe de microbi fac si mai dificila vindecarea. Situatia e si mai grava atunci cand vine vorba de copii. Iar la noi, anual sunt inregistrate 500 de cazuri noi de cancer.

Asociatia Daruieste Viata si Stirile ProTV au demarat o campanie prin care indeamna companiile sa redirectioneze 20 la suta din impozitul pe profit datorat statului, in bursa de fericire. Cu acesti bani se va construi o clinica de oncologie noua, in curtea spitalului ''Marie Curie'' din Capitala. Pentru a-i ajuta pe copii, puteti intra pe www.bursadefericire.ro.

Salonul 21. Sectia de oncologie din spitalul Marie Curie si o discutie intre 2 copii care te face sa te gandesti ca viata e de multe ori mult prea nedreapta. Alexandra are 4 ani, iar Darius, 5. Au luni de zile de cand stau in acest loc si lupta.

Oana Popa, mama lui Darius: “Ajungem la epuizare fizica si psihica si noi si ei. Dupa atatea luni e greu sa ii tii sub control, sa aiba regim, cel putin in cazul nostru sa bea multe lichide.”

In luna iunie, Darius a ajuns la spital cu o durere. S-a descoperit ca are o tumoare pe rinichiul stang. A fost operat si de atunci ia holul spitalui de la un capat la altul si se ascunde printre bagajele indesate de parinti pe sub paturi. Aici ar trebui sa fie un mediu complet steril.

“Totul e greu. Ca nu e ca acasa. Nu are cum sa fie ca acasa. Baia la comun. Bucataria care nu este chiar o bucatarie. E pentru personal dar o mai folosim si noi.”

Acesti copii sunt niste luptatori. Iar sansele lor de izbanda tin intr-o buna masura si de conditiile din spital.

Alex Dima: "Pe sectia de oncologie sunt 31 de copii. 31 de paturi plus 31 de parinti. In total 62 de persoane. 62 de persoane la 2 toalete si 2 dusuri. 30 de oameni la o toaleta si sunt copii bolnavi. Va dati seama ce cozi se formeaza in fata acestor usi. 30 de oameni la o toaleta."

Oana Gheorghiu, vicepresedinte Asociatia Daruieste Viata:
“Noi am pornit de la ideea de a moderniza aceasta sectie si a crea grupuri sanitare. Nu este posibil pentru ca saloanele sunt foarte mici si nu este fezabil realizarea unor instalatii sanitare in aceasta sectie, asa ca singura solutie gasita cu conducerea spitalului a fost construirea de la zero a unei sectii moderne si la standarde din zilele noastre.”

Iar pentru a asta e nevoie de oamenii de afaceri care au posibilitatea pana la sfarsitul anului sa redirectioneze 20 la suta din impozitul pe profit in bursa de fericire, o platforma a asociatiei Daruieste Viata. Va fi construita o clinica noua, cu maxim 2 paturi in salon si cu bai, cu spatii de joaca, in care copii sa se bucure de copilarie.

VIDEO PROTVPLUS.RO