Vedetele virtuale, tot mai populare în Japonia. Cum a luat naștere fenomenul

Ultimul update: Joi 17 Ianuarie 2019 10:11
Data publicarii: Joi 17 Ianuarie 2019 08:22
Categorie: Stiinta

Lumea reală şi cea virtuală se întrepătrund tot mai mult pentru tinerii japonezi. Aşa că, dacă în restul lumii încă fac furori youtuberii sau creatorii de conţinut publicat pe YouTube, japonezii au dus lucrurile mai departe.

Acolo sunt foarte populare deja câteva vedete virtuale, personaje care vorbesc şi se mişcă precum oamenii, dar sunt desenate.

Ceea ce vedeţi este un concert susţinut de nişte cântăreţe virtuale, trupă de fete Enogu. Cele cinci, care arată ca nişte personaje de desene animate, au deja un contract cu o mare casă de discuri şi un canal de YouTube cu 28.000 de abonaţi.

Shohei Tsuji, director firmă: "Au devenit populare din multe motive, dar cred că cel mai mare e că personajul şi personalitatea umană se contopesc încet-încet. Până acum, personajele animate nu au putut face asta şi cred că oamenii sunt foarte entuziasmaţi."

Enogu e doar o parte a unui fenomen care capătă amploare rapid în Japonia: V-tuberii, adică youtuberii virtuali. E vorba despre nişte avataruri, de cele mai multe ori personaje de manga, stil de desene animate popular în Japonia.

Shohei Tsuji, director firmă: "Exact ca vedetele reale, V-tuberii susţin concerte, spectacole live şi joacă în musicaluri. Se construiesc singuri ca artişti. Nu vor să fie doar personaje generate pe computer care se mişcă. Vor să încorporeze sentimente umane."

Pentru a da viaţă unui avatar, omul din spatele lui trebuie să poarte un costum care îi captează mimica şi mişcările. Echipamentele de acest gen au devenit tot mai accesibile în ultima vreme, aşa că moda V-tuberilor a explodat. Milioane de oameni sunt abonaţi la clipurile acestor personaje virtuale.

Roch G. Nakajima, preşedintele unei companii: "Întotdeauna am crezut că există un oarecare potenţial, dar nu mi-am dat seama că într-un an va deveni atât de la modă în Japonia. Cred că acum în Japonia există peste 1.500 de V-tuberi."

Cei foarte cunoscuţi au contracte de publicitate, apar în presă şi chipurile lor sunt inscripţionate pe tricouri. Trendul nu e deocamdată global, dar începe să se răspândească din Japonia în restul Asiei.

Rusia ar putea semna pacea cu Japonia, după aproape 75 de ani. Motivul conflictului
Rusia ar putea semna pacea cu Japonia, după aproape 75 de ani. Motivul conflictului
VIDEO PROTVPLUS.RO
blue hole
”Urme neidentificate” pe fundul Marii Găuri Albastre. Anunțul exploratorilor
Harponul pentru strângerea ”gunoiului spațial” a fost testat cu succes. Cum funcționează
Un harpon spaţial a fost testat în premieră. Cum funcționează. VIDEO
Descoperirea unui personaj mitologic la Pompeii, pe o frescă. Pe cine reprezintă
A fost descoperit un nou dinozaur. Avea coada în formă de inimă și lungimea unui autobuz
Povestea robotului Opportunity. I-au dat 3 luni de trăit, dar el a explorat Marte 16 ani
gheata
Nouă descoperire istorică făcută sub stratul de gheaţă din Groenlanda
Studiu: Pământul ar fi putut fi acoperit complet de ape. Ce l-a salvat
Un bărbat a făcut infarct fiindcă a mâncat o acadea. Ce conţinea, de fapt, bomboana
Studiu: Consumul de hrană ultra-procesată scurtează durata de viață
Fenomenul care ar putea duce la dispariția insectelor de pe Pământ
Un instalator a făcut o descoperire istorică uluitoare într-o canalizare