”Urme neidentificate” pe fundul Marii Găuri Albastre. Anunțul exploratorilor


Ultimul update: Sambata 16 Februarie 2019 16:53
Data publicarii: Sambata 16 Februarie 2019 16:46
Categorie: Stiri Stiinta
blue hole

O echipă de oameni de știință, printre care s-a aflat și miliardarul Richard Branson, s-a întors recent dintr-o misiune efectuată pe fundul Marii Găuri Albastre, unde a făcut descoperiri importante.

Potrivit CNN, cu un diametru de 300 de metri și o adâncime de 125 de metri, Marea Gaură Albastră este a doua cea mai mare gaură marină din lume.

În echipa de cercetători s-a aflat și Fabien Cousteau, nepotul celebrului Jacque Cousteau, cel care a pus Marea Gaură Albastră pe hartă în 1971.

Misiunea de cercetare a fost pornită în decembrie 2018, cu scopul de a studia ceea ce se află pe fundul acestei gărui marine. Astfel cu ajutorul a 2 submarine, expediția a capturat imagini noi și a reușit să creeze prima hartă 3D a acestui loc.

Erika Bergman, pilot șef și oceanograf, a declarat pentru CNN că una dintre cele mai umitoare descoperiri a fost să găsească stalactite - nemiavăzute până acum de om - la o adâncime de 124 de metri, foarte aproape de fundul găurii marine.

”A fost destul de emoționant, pentru că locul nu a mai fost cartografiat până acum, nu au mai fost descoperite acolo până acum”, a spus cercetătoarea.

”Una dintre nebuniile din gaură este stratul de sulfat de hidrogen de acolo. Dispare toată lumina caribeană, iar totul se transformă în negru, nu există niciun pic de viață”, explică Bergman.

Însă nu tot ce au văzut acolo cercetătorii a putut fi identificat. Aceștia au găsit câteva ”urme neidentificate” chiar pe fundul găurii marine, iar Bergman spune că acestea rămân ”deschise interpretărilor”.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!   

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: CNN

VIDEO PROTVPLUS.RO