Un sistem solar asemanator cu al nostru a fost descoperit la 1000 de ani lumina distanta de Pamant

27-07-2012 20:09

Sistem solar strain

Roberto Sanchis-Ojeda impreuna cu echipa sa de astronomi au reusit sa descopere un sistem solar ale carui planete sunt pozitionate la fel ca cele din sistemul nostru si ale caror orbite sunt aliniate cu ecuatorul soarelui lor.

Desi in acel sistem solar exista numai trei planete, este pentru prima oara cand este descoperit unul in care alinierea planetelor este asemenatoare cu cea din sistemul nostru.

"Ecuatorul soarelui si orbitele planetelor sunt aproape aliniate, ceea ce inseamna ca acestea s-au format cel mai probabil dintr-un singur disc gazos. Configuratia aceasta este similara cu cea a sistemului nostru solar", a precizat Ojeda.

Astronomii au realizat aceasta descoperire cu ajutorul statiei cosmice Kepler, creata special de NASA pentru cautarea planetelor asemanatoare Pamantului din alte sisteme solare.

"Acest lucru ne arata ca mai avem foarte multe de invatat despre formarea si evolutia planetelor si ca ceea ce azi ni se pare imposibil, maine poate deveni realitate. Este doar inceputul dezvoltarii stiintei exoplanetare", a declarat Drake Deming, profesor la Universitatea din Maryland.

 


 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO