Studiu: Viata pe Terra va fi stearsa peste un miliard de ani. Cum se va declansa Armageddon-ul

Ultima actualizare: 05-07-2013 06:14
terra

Un studiu realizat de astrobiologul britanic Jack O'Malley-James prezice ca viata va fi complet stearsa de pe Pamant peste un miliard de ani.

In cadrul unei conferinte sustinute la Universitatea St Andrews din Scotia, acesta a sustinut ca toate plantele si animalele vor disparea de pe Planeta peste un miliard de ani, potrivit pe Daily Mail.

In mod ironic, se pare ca Armageddon-ul va fi rezultatul unei cantitati prea mici de dioxid de carbon in atmosfera. Pe masura ce Soarele "imbatraneste" si devine mai fierbinte reactiile chimice vor elimina tot mai mult dioxid de carbon din atmosfera.

Astfel incat, peste un miliard de ani, nivelul de dioxid de carbon va fi atat de mic incat fotosinteza nu se va mai putea realiza. Prin urmare plantele vor fi cele care mor primele iar odata cu ele viata, asa cum o stim pe Pamant.

Disparitia plantelor o va declansa pe cea a animalelor ierbivore si carnivore. Dupa 2 miliarde de ani, oceanele vor seca si pe Pamant nu va mai exista decat cele mai rezistente tipuri de bacterii si microbi.

"Viitorul foarte indepartat al Pamantului va fi foarte ostil vietii" sustine Jack O’Malley-James. In aceasta etapa, singurele organisme existente vor fi supuse la temperaturi extreme, foarte ridicate si la radiatii ultra violete.

Aceste previziuni sunt rezultatul unei simulari pe calculator a efectelor asupra Pamantului, determinate de schimbarile suferite in viitor de Soare.

"Am simulat o biosfera aflata pe moarte, compusa din animale si plante cu cele mai mari sanse de supravietuire pentru a determina ce tipuri de gaze se vor emana in atmosfera. In clipa in care viata se va stinge de pe Pament metanul va fi singurul semn de viata activa aici" a mai declarat omul de stiinta.

Citeste si

Telefonul care tine Nokia pe linia de plutire. Costa 20 de dolari, iar finlandezii scot profit frumos de pe urma sa

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO