Studiu: Legatura dintre IQ si probleme financiare. Cum ajung oamenii saraci sa piarda si 13 puncte

Ultima actualizare: 02-09-2013 06:48
IQ

Un nou studiu dezvaluie faptul ca persoanele care duc lipsa de bani pot avea un IQ cu pana la 13 puncte mai mic, conform Daily Mail.

Cercetarea a fost efectuata de catre oamenii de stiinta de la mai multe universitati din Statele Unite ale Americii si din Regatul Unit, intr-un mall din SUA, pe un esantion de 400 de persoane, alese la intamplare.

Oamenii de stiinta au concluzionat ca persoanele cu venituri mici s-au descurcat mai prost decat cei cu venituri mari la testul de inteligenta propus in cadrul experimentului.

“Rezultatele noastre sugereaza faptul ca atunci cand esti sarca, banii nu sunt singurul lucru lipsa. Capacitatea cognitiva este, de asemenea amenintata”, a afirmat Sendhil Mullainathan, economist in cadrul Universitatii Harvard.

De asemenea, oamenii de stiinta au calatorit in India , unde au efectuat un experiment pe un grup de muncitori din domeniul recoltarii trestiei de zahar. Acesti muncitori isi primesc marea majoritatea a venitului o data pe an, astfel in luna dinaintea platii acestia sunt foarte saraci, pentru ca peste o luna urmatoare sa devina bogati.

“Nu am facut nimic altceva decat sa testam nivelul de IQ al acestor oameni cu o luna inainte de primirea salariului si la o luna dupa aceasta. Ceea ce am observat este faptul ca nivelul de IQ creste, erorile si timpul necesar raspunsurilor scad”, a declarat Mullainathan.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO