"Space: the final frontier". Un oficial NASA a anuntat ca in 20 sau 30 de ani vom gasi dovezi ale existentei extraterestrilor

Dată publicare: 09-04-2015 15:02
Dată actualizare: 12-04-2015 00:16


galaxie

Probabil ca nu vor fi extraterestri de tip Star Trek, insa suntem aproape de a gasi dovezi despre existenta vietii extraterestre.

Aceasta afirmatie a fost facuta de un om de stiinta de la NASA, citat de CNN. "Cred ca vom avea indicatii puternice despre existenta vietii in afara Pamantului in urmatoarea decada, iar dovezile definitive le vom gasi in 20 sau 30 de ani", a spus omul de stiinta Ellen Stofan din cadrul NASA, in timpul unei conferinte despre apa in univers.

"Stim unde sa cautam. Stim cum sa ne uitam. In majoritatea cazurilor avem tehnologia necesara, si suntem pe cale sa o implementam. Din acest motiv eu cred ca suntem pe calea cea buna." a mai spus ea.

NASA a dat publicitatii un infografic in care se arata ca oamenii de stiinta au gasit dovezi despre existenta apei pe mai multe corpuri ceresti, inclusiv pe planeta pitica Ceres si pe satelitul Jupiterului, Europa. Iar telescopul spatial Hubble a fost cheia tuturor acestor descoperiri, a mai precizat NASA intr-un comunicat de presa.

Bineinteles, exista si cateva limitari. NASA nu vorbeste despre existenta unor civilizatii extrarestre ca in Alpha Quadrant (Star Trek). Se refera la microorganisme. "Nu vorbim despre omuleti verzi, ci despre niste microbi mici", a mai spus Ellen Stofan.

Sursa: CNN


VIDEO PROTVPLUS.RO