Șeful NASA, avertisment despre posibilitatea ca un meteorit să lovească Pământul

Ultima actualizare: 30-04-2019 20:10
meteorit SUA
Twitter/Rodney Rhodes

Administratorul NASA Jim Bridenstine este de părere că ideea unui asteroid ucigaș care s-ar putea prăbuși pe Pământ nu este una doar pentru filmele de la Hollywood.

Potrivit Daily Mail, Bridenstine a vorbit despre această ipoteză la un eveniment organizat în Washington, care a avut drept temă apărarea planetară. La acest eveniment, NASA împreună cu Agenția Federală pentru Managementul Situațiilor de Urgență și alți participanți au organizat un exercițiu de apărare care a simulat o situație în care un asteroid s-ar apropia de Pământ.

Bridenstine a susținut că SUA ar trebui să-și întărească apărarea împotriva meteoriților.

”Trebuie să ne asigurăm că oamenii înțeleg faptul că acest exercițiu nu are legătură cu Hollywood, nu este despre filme. Este despre protejarea singurei planete pe care o cunoaștem în acest moment, care are viață, iar aceasta se numește Pământ” - a spus reprezentantul NASA.

El a dat drept exemplu meteoritul care a căzut în munții Ural în februarie 2013 - fiind cel mai incident de acest gen de la meteoritul din Tunguska din anul 1908. Peste 1600 de oameni au fost răniți de unda de șoc provocată de explozie, despre care s-a spus că a fost la fel de puternică precum echivalentul a 20 de bombe identice cu cea folosită la Hiroshima.

Deși se spune că astfel de evenimente se produc o dată la 60 de ani, Bridenstine a declarat că în ultimii 100 de ani s-au produs 3 astfel de incidente.

Aș vrea să vă spun că astfel de întâmplări sunt unice, dar nu sunt”, a avertizat el.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO