"Piatra lui Gabriel". Inscriptia care relata "invierea lui Mesia" inainte de epoca lui Iisus

O piatra descoperita in Iordania, in urma cu 13 ani, contine o interesanta inscriptie in limba ebraica. Potrivit unui specialist in istoria religiilor, acest text vorbeste despre o inviere a lui Mesia, cu mult inainte de perioada in care a trait Iisus.

Piatra, care este acum expusa la un muzeu din Ierusalim, a fost numita “Piatra lui Gabriel” si contine o profetie iudaica necunoscuta pana de curand.

Aceasta profetie dateaza din perioada celui de Al doilea Templu (care a fost inceput in anul 516 i.Hr.) si ar putea revolutiona crestinismul, declara un specialist in anul 2008, potrivit Daily Mail.

Curatorii de la Muzeul Israel, unde piatra a fost expusa, sustin ca este cea mai importanta descoperire de acest fel, dupa celebrele manuscrise de la Marea Moarta.

Este un document unic, fiind scris pe piatra, nu gravat, ca alte texte religioase.

Citește și
Alin Suciu
Interviu cu istoricul Alin Suciu. De ce este convins ca "Evanghelia sotiei lui Iisus" este un fals
Puterea clanului Corduneanu. Liderul decedat al grupării a fost anchetat pentru trafic de droguri, cămătărie, trafic de persoane și acte de violență, dar condamnat doar pentru „spionarea soției”

In anul 2008, specialistul in studii biblice Israel Knohl a facut o declaratie controversata, sustinand ca inscriptia vorbeste despre conceputul de “inviere mesianica”, cu mult inainte de perioada in care a trait Iisus. El isi baza afirmatia pe un fragment in care scria “in 3 zile vei trai”.

Declaratia lui a provocat dezbateri aprinse pe aceasta tema, in randul specialistilor in studii biblice.

Din pacate, scrisul este in mare parte sters si imposibil de descifrat, chiar si cu metode foarte moderne. Numai 40% din cele 87 de randuri pot fi citite.

Textul, atat cat a putut fi descifrat, contine o viziune apocaliptica a unui atac asupra Ierusalimului, urmat de interventia salvatoare a ingerilor trimisi de Dumnezeu.

Personajul principal este Arhanghelul Gabriel, aceasta fiind una din cele mai vechi mentionari scrise ale sale.

"Piatra lui Gabriel" a fost gasita de un beduin, in anul 2000, in apropiere de malul Marii Moarte, in Iordania.

A fost apoi vanduta unui colectionar de antichitati israelian din Elvetia, David Jeselsohn. El a oferit acum piatra muzeului din Ierusalim, pentru o expozitie temporara.

Specialistii recunosc ca stiu foarte putin despre aceasta piatra: nu cunosc locul unde era expusa, sau de ce a fost scrisa, iar dezbaterile pe acest subiect vor continua ani de zile.

Arhanghelul Gabriel este o figura esentiala in toate cele 3 religii monoteiste ale lumii. Pentru crestini, apare in Biblie, vestind nasterea lui Ioan Botezatorul si a lui Iisus, iar in islam este ingerul care ii inspira profetului Mohammed textele Coranului.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
"Evanghelia dupa Iuda" este autentica. Manuscrisul care prezinta o alta varianta a Noului Testament

Specialistii in analizarea textelor antice au confirmat ca "Evanghelia dupa Iuda", un papirus scris in limba copta, descoperit in Egipt, este autentic, nu un fals modern. El prezinta o varianta inedita a sacrificiului lui Iisus.

Interviu cu istoricul Alin Suciu. De ce este convins ca
Interviu cu istoricul Alin Suciu. De ce este convins ca "Evanghelia sotiei lui Iisus" este un fals

Dupa ce Karen King, cercetatoare la Universitatea Harvard, a prezentat intregii lumi un fragment de papirus care ar scrie despre faptul ca Iisus a fost casatorit, mai multi experti declara ca manuscrisul este un fals. Interviu cu istoricul Alin Suciu.

Recomandări
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții

O persoană a murit și trei au fost rănite în explozia care a distrus un bloc din Craiova. Deflagrația a rupt pereții, iar o parte din primul etaj s-a prăbușit.  

Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”
Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”

Sute de români blocaţi de marţi în Dubai după inundațiile istorice care au lovit Emiratele Unite Arabe au început să sosească în țară.