O nouă specie de dinozaur, care a trăit acum 145 milioane de ani, descoperită în Thailanda

Ultima actualizare: 09-10-2019 22:32
dinozaur

O nouă specie de dinozaur carnivor, de 26 de metri lungime, care a trăit acum aproximativ 145 de milioane de ani, a fost descoperită în Thailanda.

Dinozaurul prădător avea o lungime de aproape patru ori mai mare decât un velociraptor și este cel mai nou membru descoperit al familiei Carcarodontosauroizilor, relatează Daily Mail.

Rămășițele descoperite, care făceau parte din craniu, coloana vertebrală și șold, provin de la minim patru dinozauri.

Fosilele găsite în provincia thailandeză Nakhon Ratchasim au fost analizate de paleontologul Duangsuda Chokchaloemwong.

Conform rezultatelor analizelor, fosilele provin de la începutul Cretacicului, în urmă cu aproximativ 100-150 de milioane de ani.

Noua specie de dinozaur a fost descoperită prin compararea fosilelor cu rămășitele altor dinozauri care au trăit în perioada respectivă.

Paleontologii au numit noua specie de dinozauri Siamraptor suwati, pentru a onora atât Thailanda cât și pe Suwat Liptapanlop, un sponsor al cercetării.

Rămășițele dinozaurilor Siamraptor sunt primele fosile din familia Carcarodontosauroizilor descoperite în sud-estul Asiei.

Având în vedere faptul că rămășițele acestei familii de dinozauri au fost descoperite până acum doar în Europa și Africa, cercetătorii au reușit să demonstreze faptul că acest grup a trăit pe trei continente în perioada Cretacică.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO