Gestul simplu care este la fel de important pentru copil ca si hranitul. Ii poate asigura o slujba buna si un mariaj fericit

Ultima actualizare: 17-02-2014 06:56
copil geografie

Nu dureaza decat cateva minute pe zi, dar poate fi de o importanta majora in cresterea copilului. Este vorba de cititul povestilor inainte de culcare, o activitate de pe urma careia cei mici vor beneficia cu prisosinta in viitor.

Studiile arata cum copiii carora li se vorbeste mai mult inteleg mai repede cuvintele. O viteza mai mare de procesare a informatiei ii ajuta pe cei mici sa se descurce mai bine la scoala, sa aiba o casnicie fericita si ii face sa nu incalce legea, sustin cercetarile citate de Daily Mail.

Psihologul Anne Fernald spune ca efectele sunt atat de importante, incat vorbitul cu cei mici ar trebui sa fie considerat la fel de crucial ca si hranirea lor. Si niciodata nu este prea devreme sa incepem acest proces.

Daca vrei sa ai un copil care se descurca bine la scoala, vorbeste-i inca de mic. Cand aducem un copil pe lume, ne asumam responsabilitatea ca il vom hrani, il vom ingriji si il vom tine in siguranta. Cred ca avem suficiente motive stiintifice ca sa mai adaugam un lucru pe lista: sa le dam sansa sa invete, chiar de cand sunt bebelusi. Cu mult inainte sa vorbeasca, ei absorb informatie despre limbaj”, explica psihologul.

Intr-un studiu recent efectuat pe bebelusi, doctorul Fernald, de la Universitatea Stanford, din California, a descoperit ca sunt diferente majore in modul in care copiii proceseaza informatia. Concluzia a fost ca cei care proceseaza mai usor cuvintele la varsta de doi ani, se descurca mai bine la scoala, dupa ce implinesc opt ani.

Un alt studiu arata cum copiii care se au rezultate bune in scoala primara au sanse mai bune sa urmeze o forma de educatie superioara, sa isi ia un serviciu bun, sa nu divorteze si sa nu incalce legea.

Vorbitul cu cei mici ajuta, insa atunci cand le citim din carti este si mai bine. Povestile de aici contin un limbaj bogat si variat, care stimuleaza imaginatia copiilor si ii face sa fie atenti, pentru a urmari intriga.
 

Citeste și...
Parteneri