Fenomen spectaculos pe cer in aceasta saptamana: ce se va putea vedea la apusul Soarelui

Ultima actualizare: 23-05-2013 06:54
NASA

In aceasta saptamana avem parte de un spectacol impresionant pe cer. Planetele Venus, Jupiter si Mercur se vor alinia la asfintit pe 26 mai, formand un triunghi luminos pe cer, relateaza NASA.


Trei planete fac spectacol dupa apusul Soarelui, in ultima jumatate a lui mai, Venus, Jupiter si Mercur, care se intalnesc aparent pe cer, formand o "conjunctie". Alinierile celor 3 planete sunt rare, ultimul fenomen de acest gen a avut loc in 2011 iar urmatorul se va petrece in 2015.

Cele mai stralucitoare planete de pe cer Venus, Jupiter si Mercur vor forma un triunghi vizibil pe cer pe 26 mai la jumatate de ora dupa apusul Soarelui. NASA anunta ca fenomenul va putea fi vazut chiar si din orasele cu o poluare puternica.

Cele 3 planete au inceput sa se 'reuneasca' de pe 11 mai si se vor apropia cel mai mult pe 26 mai. Pe 24 mai Mercur se afla mai aproape de Venus decat de Jupiter, iar pe 28 mai Venus si Jupiter vor fi una langa alta. Cele trei planete raman seara pe cer si dupa 31 mai, Jupiter fiind prima care dispare in razele Soarelui, candva dupa 5 iunie.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO