Elon Musk vrea să trimită pe Marte 1 milion de oameni până în anul 2050

Ultima actualizare: 25-01-2020 10:59
Racheta spatiala

Elon Musk a anunțat recent pe Twitter planurile sale prin care vrea să trimită pe Marte 1 milion de oameni până în anul 2050.

Fondatorul companiei Space X spune că își dorește să reușească să construiască 1000 de aeronave în următorii 10 ani - ceea ce ar însemna 100 de rachete pe an.

Potrivit Business Insider, el spune că scopul său este să lanseze 3 nave pe zi, astfel încât zborul pe Marte să devină o călătorie accesibilă pentru oricine.

Trebuie să ajungă în așa fel încât oricine să poată pleca dacă își dorește, inclusiv cu împrumuturi pentru cei care nu au bani”.

Vor fi o grămadă de slujbe pe Marte” - a mai adăugat el.

Omul de afaceri mai spune că un nou prototip al unei aeronave Starship ar putea fi gata la fârșitul lunii martie: ”Sperăm că primul zbor va avea loc în 2 sau 3 luni”, a scris Musk pe Twitter pe 27 de decembrie.

Donald Trump: Elon Musk este unul dintre marile noastre genii

 

Donald Trump i-a adus miercuri un omagiu "geniului" Elon Musk, creatorul maşinilor electrice Tesla şi al companiei spaţiale SpaceX, într-un interviu în care preşedintele american cere să fie apăraţi marii investitori din istorie, relatează AFP.

"El este bun la rachete, de fapt. Nu am mai văzut motoare care să aterizeze fără aripi, fără nimic. Ele aterizează", a declarat Donald Trump pentru postul de televiziune CNBC de la Forumul Economic Mondial de la Davos, în Elveţia.

"Am fost îngrijorat pentru el, deoarece este unul dintre marile noastre genii. Trebuie să ne protejăm geniul. Trebuie să îl protejăm pe Thomas Edison şi trebuie să protejăm toate geniile, care au inventat becul, roata şi toate acestea", a explicat Donald Trump, potrivit Agerpres.

Agenţia France Presse comentează că roata a fost probabil inventată cu circa 3.500 de ani înaintea erei noastre, în Mesopotamia.

"El este unul dintre cei mai inteligenţi dintre noi, iar noi vrem să îi preţuim pe aceşti oameni", a spus preşedintele american, care a salutat activitatea lui Elon Musk cu Tesla, care va deschide "o foarte mare uzină" în SUA.

Capitalizarea Tesla este acum mai mare decât cele ale unor constructori istorici precum General Motors şi Ford. În ceea ce priveşte SpaceX, ea este prima companie care reutilizează primele trepte ale rachetelor sale (Falcon 9), care revin la o aterizare pe verticală după lansare, în loc să ajungă în ocean.

SpaceX asigură din 2012 alimentarea Staţiei Spaţiale Internaţionale pentru NASA, iar în următoarele luni ar urma să devină prima companie privată care transportă astronauţi.

Ea domină piaţa lansărilor de sateliţi privaţi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO