Descoperire uimitoare în Israel. Ce au găsit arheologii într-un oraș de acum 5.000 de ani


Ultimul update: Duminica 06 Octombrie 2019 15:52
Data publicarii: Duminica 06 Octombrie 2019 13:15
Categorie: Stiri Stiinta
oras antic in Israel

Un oraș de acum 5000 de ani a fost descoperit în Israel, în timp ce autoritățile lucrau la construcția unor drumuri pentru orașul Harish.

Potrivit Times of Israel, care citează Autoritatea Antichităților din Israel, aceasta este cea mai mare așezare din timpul Epocii de Bronz descoperită în această țară.

”Este mult mai mare decât oricare alt loc din Israel și din afara Israelului - în regiunea Iordanului, Libanului și sudul Siriei”, a declarat șeful operațiunilor arheologice, dr. Yitzhak Paz.

De asemenea, arheologii au descoperit și o așezare calcolitică veche de aproximativ 7000 de ani, care se afla sub ruinele orașului de 5000 de ani.

”Este un oraș imens - un megalopolis din perioada de început a Epocii de Bronz, când mii de locuitori, care trăiau din agricultură, făceau comerț cu diferite regiuni și chiar diferite culturi și regate din această zonă .. Acesta este New York-ul Epocii de Bronz al regiunii noastre, un oraș cosmopolitan”, au mai spus arheologii.

Excavările, care au durat 2 ani și jumătate, au fost finanțate de Compania Națională de Transporturi, iar la aceste operațiuni au participat peste 5000 de studenți și voluntari din zonă.

Orașul antic avea clădiri private și publice, străzi și alei, și era înconjurat de un zid de apărare.

”Excavările în acest loc au scos la iveală două așezări. Cea mai veche are 7000 de ani vechime și este o așezare agricolă foarte mare. 2000 de ani mai târziu, o altă așezare a devenit unul dintre primele orașe din această regiune, cunoscute în lume.” - a spus unul dintre arheologi, citat de Times of Israel.

”Studierea acestui loc va schimba pentru totdeauna ceea ce știm noi despre apariția urbanizării în Israel și în întreaga regiune. Iar asta înseamnă că ceea ce aflăm acum va schimba ceea ce scrie astăzi în cărțile tradiționale, când oamenii vor citi despre arheologia Israelului.” - mai spun specialiștii israelieni.

 

Sursa: Times of Israel

VIDEO PROTVPLUS.RO