Creatură dispărută de zeci de mii de ani, descoperită de oamenii de știință în Rusia

Ultima actualizare: 02-11-2019 21:37
Veveriță zburatoare gigant
iStock

O specie dispărută de veveriță zburătoare gigant, care putea plana până la 50 de metri prin aer, a fost descoperită recent în Rusia de oamenii de știință.

Mai mulți dinți și fragmente osoase, vechi de 30.000 de ani, au fost găsite în timpul unei excavări în peștera Sukhaya, aflată la 144 de km de Vladivostok. Dinți aparținând aceleiași specii de veveriță zburătoare gigant au fost găsiți și în interiorul peșterii Tetyukhinskaya, din nordul regiunii Primorsky, potrivit Siberian Times.

Acestea sunt singurele locuri de pe glob unde au fost găsite rămășițe ale acestei specii, spun cercetătorii.

"În ciuda cercetărilor desfășurate de vecinii din China, specialiștii lor nu au găsit urme ale acestei specii. Înseamnă că ori nu au fost găsite încă, ori nu a trăit în acea zonă. În acest moment, veverițele zburătoare trăiesc în mai multe zone izolate din sud-estul Asiei. Este posibil ca așa să fi trăit și în trecut, iar habitatulacestei specii să fi fost limitat la regiunea Promorskiy", a declarat profesorul Mikhail Tiunov.

Această specie dispărută trăia hrănindu-se cu insecte, fructe și frunze, la fel ca urmașii săi din ziua de azi.

Echipa de cercetători ruși care a făcut descoperirea este de părere că specia de veverițe zburătoare gigant este o descoperire rară și importantă pentru lumea paleontologiei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO