Cea mai tare poza "selfie": Un astronaut s-a fotografiat in timpul unei misiuni in spatiu

Ultima actualizare: 31-12-2013 07:07
NASA selfie

Mike Hopkins, inginer de zbor in cadrul NASA, a fost unul astronautii care au efectuat, in aceasta saptamana, o iesire in spatiu, pentru remedierea unei defectiuni, pe Statia Spatiala Internationala.

Intr-o fotografie realizata in timpul operatiunii, pe 24 decembrie, Hopkins este infatisat in costumul de protectie, in timp ce schimba o pompa de apa care s-a defectat. Pe fundal, se poate vedea cerul albastru al Pamantului.

Iesirea in spatiu a fost parte a unui efort de patru zile, care a tinut prima pagina a ziarelor inainte de Craciun, ce a avut ca scop efectuarea unor reparatii esentiale pentru continuarea misiunii pe Statia Spatiala Internationala.

Fotografia a fost postata pe reteaua Instagram, careia NASA i s-a alaturat in septembrie, cu scopul de a-si mentine publicul implicat si informat despre misiunile sale.

Acum, Agentia are ocazia sa surprinda lumea cu cele mai uimitoare imagini ale Cosmosului, iar astronautii pot realiza cele mai bune "selfie"-uri vazute vreodata de omenire.

Imaginea nu este prima de acest tip care a fost facuta in spatiu Astronautul Karen Nyberg, care a stat pe ISS din mai pana in noiembrie, a postat pe Twitter, in timpul misiunii, mai multe imagini cu ea sau cu colegii sai si chiar a demonstrat cum se spala pe cap astronautii, in imponderabilitate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO