Se reduce zgomotul de pe stadioane, la CM 2010. Apare vuvuzela silentioasa

Dată publicare: 14-06-2010 00:00
Dată actualizare: 05-05-2012 03:24


Vuvuzela

O lume intreaga a ajuns sa urasca vuvuzela, trompetele care rasuna la Cupa Mondiala pe tot parcursul meciurilor. Acum, apare varianta un pic mai...silentioasa.

Jucatorii, printre care si starul portughez Cristiano Ronaldo, sunt exasperati de zgomotul infernal pe care il produce arma numarul unu a sud-africanilor: vuvuzela.

Criticile aduse celebrei vuvuzela sunt atat de vehemente, incat in curand va aparea o versiune mult mai putin galagiasa a teribilului instrument african. Zgomotul facut de ele este asurzitor atat pentru juatori, arbitri si oficiali, dar si pentru telespectatorii care isi simt urechile agresate la fiecare transmisiune a unei partide la Cupa Mondiala.

Presa sud-africana a informat azi ca vuvuzela va avea o noua versiune, mai putin stridenta. A fost masurat chiar si numarul de decibeli, care va scadea cu 20.

Versiunea originala emite nu mai putin de 127 de decibei, care agreseaza urechile oricarui fan intrat pe stadioane. 127 de decibeli inseamna cu 27 in plus fata de un ferastrau mecanic.

Ca sa ii calmeze totusi pe fanii infierbantati, care nu concep turneul final fara vuvuzela, comitetul local de organizare a dat asigurari ca acestea nu vor fi interzise.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO