Fanii Coreei de Nord la Cupa Mondiala au fost recrutati de partid

16-06-2010 00:00


Coreea de Nord doreste sa-si continue programul nuclear

Coreea de Nord a recrutat fanii care au mers la Cupa Mondiala, dupa criterii de partid. Fanii sunt dirijati in tribune de un lider trimis special pentru acest lucru la meciuri, scrie LA Times.

Unul dintre cei 300 de fani nord-coreeni care au asistat la infrangerea in fata Braziliei, scor 1-2, a marturisit ca guvernul i-a recrutat pentru a fi prezenti la Cupa Mondiala din Africa de Sud si ca nu se cunosteau intre ei inainte de a participa la competitia fotbalistica.

Fanii din Coreea de Nord au sederea limitata in Africa. Daca echipa lor este eliminata de la turneul final, si ei se vor intoarce acasa.

Cei 300 de oameni s-au intalnit pentru prima oara in capitala Phenian, de unde au plecat direct spre Beijing si de acolo la Cupa Mondiala.

In timpul meciului cu Brazilia, coreenii erau apatici, vorbeau intre ei, iar la indicatiile unui anumit conducator de grup incepeau sa aplaude sau sa scandeze, in functie de ce li se cerea.

Nord-coreeanul care a stat de vorba cu LA Times a spus ca ar fi vrut sa ii sustina si pe sud-coreeni, dar nu au bilete pentru meciurile acestora.

Sursa: LA Times

VIDEO PROTVPLUS.RO