Caracatita Paul iese la pensie dupa un Campionat Mondial extraordinar

12-07-2010 00:00


Caracatita Paul iese la pensie dupa un Campionat M...
Caracatita Paul iese la pensie dupa un Campionat M...

"Am decis sa ies la pensie. Dar multumesc intregii lumi. A fost o cupa mondiala extraordinara!" Cu aceasta reverenta eleganta isi anunta retragerea, ce-i drept, prin intermediul ingrijitorilor, caracatita Paul, supranumita si "Oracolul cu tentacule".

Asa, ca orice star sau celebritate ajunsa la apogeul carierei si care presimte ca acum este cel mai bun moment pentru a ramane in istoria omenirii cu o memorie nepatata.

Purtatorul de cuvant al Acvariului din Oberhausen, Tanja Munzig, a declarat luni ca "Paul iese la pensie dupa o Cupa Mondiala extraordinara".

Cum vestea i-a luat prin surprindere pe toti proaspetii fani ai caracatitei, toata lumea vrea sa stie motivul "pensionarii anticipate".

Caracatita Paul are varsta de doi ani si jumatate, iar asta, in viata molustelor cefalopode cu opt picioare, inseamna ca trebhuie sa se retraga intr-un loc linistit si sa nu mai fie agitata de curiosii si galagiosii microbisti.

Ce se va intampla cu Paul de acum in colo? Revine la misiunea sa de baza, aceea de a ii distra pe copiii care vin in vizita la Acvariul din Oberhausen.

Spre surprinderea unei lumi intregi, Paul a avut dreptate in toate predictiile facute cu ocazia Cupei Mondiale din Africa de Sud, cea mai recenta previziune a sa, victoria nationalei Spaniei in finala cu Olanda, s-a implinit duminica seara.

La Campionatul European din 2008, caracatita Paul a gresit pronosticul unui singur meci, cel din finala, pe care Germania l-a pierdut in fata Spaniei, scor 0-1.

VIDEO PROTVPLUS.RO