Campioana Mondiala, primita cu fast la Madrid

12-07-2010 00:00


Campioana Mondiala la fotbal a ajuns acasa, in Spa...
Campioana Mondiala face Parada Victoriei in Madrid...
Campioana Mondiala face Parada Victoriei in Madrid...

Nationala de fotbal a Spaniei, Campioana Mondiala de fotbal, a fost primita in uralele suporterilor la Madrid.

Echipa nationala de fotbal a Spaniei s-a intors acasa. Avionul care a adus campioana mondiala si trofeul castigat in Africa de Sud a aterizat la Madrid.

Echipa a fost primita de familia regala si de primul ministru, care i-a felicitat pentru performanta din Africa de Sud.

Regele Spaniei, Juan Carlos, a declarat: "Va multumesc, campionilor, in numele intregii tari, in numele tuturor spaniolilor". Regele i-a felicitat personal fiecare jucator.

Regele, aflat in convalescenta dupa extirparea unei tumori benigne la plamani, s-a fotografiat impreuna cu jucatorii si a adaugat: "Este un triumf binemeritat pentru o selectionata exceptionala care a facut sa vibreze inima tuturor spaniolilor. Traiasca echipa Spaniei, traiasca Spania!".

Suveranul spaniol a manifestat o afectiune speciala pentru portarul Iker Casillas, pentru autorul golului din finala, Andres Iniesta, si pentru fundasul catalan Carles Puyol.

Jucatorii au mai fost salutati de Regina Sofia, de infanta Elena, de Printul mostenitor Felipe, de sotia acestuia, Letizia, si de fiicele acestora, Leonor si Sofia, imbracate in tricoul echipei nationale, dar si de premierul Jose Luis Rodriguez Zapatero.

Avionul special al companiei Iberia, avand inscripţiile "Campionii!" si "Mandri de echipa noastra", a fost intampinat, pe pista, de scandarile "campionii, campionii", de un grup compact de angajati ai aeroportului.

Capitanul echipei, portarul Iker Casillas, a fost primul jucator care a coborat din avion, avand in maini Cupa Mondiala si fiind urmat de selectionerul Vicente Del Bosque.

 

 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO