Vânzările de bilete pentru Campionatul Mondial din Rusia, afectate de otrăvirea lui Serghei Skripal

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Conflictul dintre Londra şi Moscova, provocat de otrăvirea fostului agent rus Serghei Skripal, afectează vânzările biletelor pentru Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia.

Suporterii britanici n-au cumpărat nici pe departe la fel de multe bilete câte cumpăraseră, la aceeaşi dată, pentru campionatul mondial găzduit de Brazilia în 2014.

Pe de altă parte, unii care vor să ajungă în tribune pentru a urmări meciurile îşi modifică planurile ca să stea cât mai puţin în Rusia.

Iată-l pe Vladimir Putin jucând fotbal la Kremlin cu preşedintele FIFA, la doar câteva zile după atacul de la Salisbury. Din cauza tensiunilor politice care au urmat otrăvirii fostului spion rus, unii oficiali din Regatul Unit s-au întrebat dacă britanicii vor fi în siguranţă la Campionatul Mondial de fotbal găzduit de Rusia în acest an. Nu se ştie, însă, deocamdată câţi suporteri britanici vor participa.

Un tânăr şi prietenii lui plănuiseră o excursie de două săptămâni în Rusia. Voiau să meargă la toate meciurile Marii Britanii, folosind transportul rus în comun. Dar evenimentele recente i-au făcut să se gândească mai bine și au decis să fie în tribune doar la ultimul meci din grupe, care va avea loc în Kaliningrad.

Tânăr: „Fiindcă vrem să fim cât mai în siguranţă posibil, vom lua avionul până în Lituania, care e la vreo două ore cu maşina. Vom sta acolo şi vom merge în Rusia doar pentru meci."

Ministrul de Externe Boris Johnson s-a declarat îngrijorat pentru siguranţa suporterilor britanici, care sunt sfătuiţi să nu se implice în discuţii pe teme politice cu localnicii. Însă agenţii de turism specializaţi în evenimente sportive minimalizează riscurile.

Miles Saward, agent de turism: „Nu jucăm la Moscova, unde am mai jucat de câteva ori. Jucăm în Volgograd, Nijni Novgorod şi Kaliningrad. Sunt destinaţii noi de explorat şi impresia noastră este că vom fi bine primiţi acolo."

Pentru primele două meciuri ale Marii Britanii, abia dacă s-au cumpărat două mii de bilete, mult mai puţine decât se vânduseră pentru Campionatul Modial din Brazilia, în 2014.

În plus, Marea Britanie nu se numără printre primele zece ţări când vine vorba de cele mai multe bilete cumpărate. Dar acest lucru s-ar putea schimba dacă naţionala britanică trece de faza grupelor.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO