Val nou de brutalitati in Lille. Autoritatile au arestat 36 de suporteri in urma violentelor dintre englezi si rusi. VIDEO

Ultima actualizare: 19-06-2016 07:48
FANI LILLE

O noua noapte cu incidente in Lille in care au fost implicati huliganii rusi si englezi: 36 de persoane au fost arestate si 16 ranite in timp ce politia franceza a intervenit in forta cu gaze lacrimogene.

Totul a plecat dupa ce un grup de ultrasi englezi a iesit dintr-un bar in care au scandat "Uram Rusia", s-au bucurat pentru infragerea rusilor de miercuri cu Slovacia si i-au injurat pe suporterii si jucatorii rusi, relateaza Daily Mail.

Fortele de interventie s-au ciocnit violent, cu fanii englezi, dupa ce acestia din urma au aprins torte si artificii pe strazile din Lille. Autoritatile franceze i-au intampinat cu gaze lacrimogene. Anterior, mai multi fani englezi si rusi au fost retinuti dupa ce s-au incaierat.

Potrivit Daily Mail in timpul zilei de ieri, huliganii rusi i-au provocat pe cei britanici "la o intalnire" pentru a-si regla conturile. In incidente au fost implicati si fani galezi care i-au sustinut pe cei englezi.

Sute de suporteri s-au lansat in confruntari violente cu politistii francezi, care au folosit gaze lacrimogene, bombe sonice si bastoane pentru a dispersa multimea.

In ciuda ingrijorarilor cu privire la actiunile fanilor rusi, pentru autoritatile franceze s-a dovedit sa fie vorba, mai degraba, de o problema a fanilor englezi. Acestia strigau lozinci precum ”Va rog sa nu ma trimiteti acasa” si aruncau cu sticle spre politisti.

Anterior, fortele de interventie i-au inconjurat pe fanii englezi in piata principala din Lille si i-au fortat sa se retraga pe strazile marginase.

Rusia a primit o descalificare suspendata de la Euro 2016, ca urmare a ciocnirilor dintre fanii englezi si rusi din Marseille. UEFA a amenintat ca va descalifica si echipa Angliei, daca violentele continua.

Sase suporteri englezi, cu varste cuprinse intre 20 si 41 de ani, au primit pedepse cu inchisoarea de la una la trei luni.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO