Tibi Ușeriu conduce detașat ultramaratonul de la Cercul Polar de Nord

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Vești bune de la Cercul Polar ne trimite Tibi Ușeriu, care conduce detașat ultramaratonul de la Cercul Polar de Nord!

La start au pornit săptămâna trecută 4 români - printre care și o femeie. În afară de Tibi, ceilalți au abandonat cursa.

Însă temerarul alergător vrea să-și reconfirme cele două victorii succesive din această cursa extrem de dură! Pare de neoprit și are acum un avantaj de 11 ore față de următorul concurent, un irlandez. A suferit însă câteva degeraturi... Iar până la linia de sosire mai sunt 5 zile.

Tibi Ușeriu pare relaxat și își calculează timpii rămași. Noaptea trecută a înfruntat temperaturi de minus 37 de grade Celsius și nu a putut să mănânce nimic. A transmis doar că îl dor picioarele.

La 73 de ore de la startul cursei, Tibi parcursese deja 300 de kilometri. În medie, a străbătut o sută de kilometri pe zi. Întreaga cursă are anul acesta o distanță de 617 kilometri.

Alin Useriu, fratele lui Tibi Ușeriu: "Am vorbit cu el aseară ultima dată, așteptăm să mai vorbim. Tibi este bine, are picioarele praf, dar este normal într-o asemenea cursă, însă este abia la jumătate. Acum încep halucinațiile, este greu, este vântul foarte puternic aproape de fluviu, ieri erau minus 37 de grade".

Levente Polgar, zidar în viața de zi cu zi, a participat la ultramaraton, deși are un handicap: îi lipsește o mână, în urma unui accident din copilărie.

A înfruntat cursa cu mult curaj, însă a avut ghinion: la kilometrul 107, când a intrat în furtuna polară - cu un vânt care depășea 100 de kilometri pe oră - i s-a răsturnat sania.

Medicii i-au interzis să continue cursa. În urmă cu câteva luni era extrem de încrezător:

Florentina Iofcea, româncă emigrată în Canada, dar și Avram Iancu, renumit după ce a înotat în Dunăre fără costum de neopren, au abandonat și ei cursa.

Avram Iancu s-a accidentat la un picior în timpul furtunii polare, iar Florentina a renunțat după 80 de kilometri, epuizată de rafalele înghețate ale vântului.

Finalul cursei este programat pe 17 martie. Dintre cei 23 de concurenți înscriși la ultramaratonul arctic, până acum au mai rămas 15.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO