LIVE BLOG Romania-Elvetia, miercuri, 15 iunie, de la ora 19:00, la ProTV. Cele doua schimbari pregatite de Anghel Iordanescu

Claudiu Keseru

Romania joaca miercuri, 15 iunie, impotriva Elvetiei, in direct la ProTV. Rusul Serghei Karasev va arbitra meciul dintre cele doua nationale de fotbal, pe stadionul Parc des Princes din Paris, in Grupa A la UEFA EURO 2016.

Toata Romania vede Romania! Din 9 iunie, ProTV transmite cea mai importanta competitie a anului 2016 - UEFA EURO 2016.

UPDATE 22:09 Federatia Romana de Fotbal a anuntat, pe site-ul oficial, ca miercuri va avea loc la Paris in premiera o parada a suporterilor romani, de la fan zone-ul din Champ de Mars pana la arena Parc de Princes, inaintea meciului pe care "tricolorii" il vor disputa in compania selectionatei Elvetiei, in grupa A de la Euro-2016.

"In 15 iunie, la ora 14:45, pentru prima oara in istorie la un turneu final, se va organiza o parada a fanilor romani! Suporterii care au bilet de intrare la partida cu Elvetia vor pleca impreuna de la Fan Zone spre stadionul Parc des Princes. Punctul de plecare este Place de Varsovie, situat vis-a-vis de Turnul Eiffel, peste Sena. Grupul, condus de Cabral Ibacka, se va deplasa spre arena, pe o distanta de 3,8 kilometri, escortat şi se vor exersa scandarile pentru stadion", se arata pe site-ul FRF.

Citește și
Romania
Cadoul lui Iordanescu pentru suporteri la antrenamentul nationalei. De ce l-a "pedepsit" pe Pantilimon
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Romanii care nu au bilete la meciul cu Elvetia vor putea ramane in Fan Zone pentru a viziona partida pe un ecran gigantic de 420 de metri patrati.

UPDATE 19:00 Anghel Iordanescu a inchis iar complet antrenamentul tricolorilor in fata fanilor si presei. Multa secretomanie planeaza asupra meciului de miercuri cu Elvetia, astfel ca nici macar jucatorii nu stiu cine va intra si cine va sta pe banca.

Singura informatie aparuta de vineri si pana astazi e ca Iordanescu este decis sa faca cel putin doua schimbari fata de meciul cu Franta. Keseru il poate inlocui pe Andone, iar Torje, pe Adi Popa.

UPDATE 16:16 ''Unii spun ca ar fi bine sa castigam si sa facem cel putin un egal cu Albania, altii spun ca putem face un egal maine si sa castigam cu Albania, iar patru puncte ar fi suficiente (pentru calificarea in optimi, n. red.). Nu trebuie sa pierdem, nu avem voie sa pierdem in urmatorul meci'', a declarat fostul international roman Miodrag Belodedici, consilier al presedintelui FRF pentru Agerpres.

''Elvetia si Albania nu au aratat ceva extra, n-au demonstrat, dar am vazut o Elvetie care a controlat jocul cu Albania, fara sa se forteze asa de tare'', a adaugat Belo.

''Sunt de batut. Noi ar trebui sa nu primim gol si sa nu pierdem meciul cu Elvetia. Este un meci greu, important pentru noi, un joc pe care nu trebuie sa-l pierdem'', a intarit Belodedici.

Belo crede ca jucatorii nationalei si-au revenit dupa meciul cu Franta, pierdut pe final: ''Eu cred ca si-au revenit, dupa doua-trei zile, sunt tineri, acum depinde de antrenor, ce tactica o sa joace, cum o sa gandeasca jocul (cu Elvetia, n. red.)".

Miodrag Belodedici a fost impresionat foarte tare de jocul facut de Croatia, despre care crede ca poate ajunge departe.

''M-a impresionat Germania, pe care o cunoasteam, insa Croatia m-a impresionat foarte mult. Parerea mea e ca pana acum cel mai bun meci a fost Croatia - Turcia (1-0). Croatii au demonstrat un joc extraordinar de frumos, joc si de atac si de aparare. Au jucat un fotbal corect, cand trebuiau sa se intoarca se intorceau, cand trebuiau sa paseze pasau. Au acesti doi jucatori la mijlocul terenului, Modric si Rakitic, sunt extraordinari. Modric cand primeste mingea e de neoprit, a dat golul, l-am vazut facand si deposedari...'', a afirmat Belodedici.

 

UPDATE 15:35 Potrivit www.sport.ro, Iordanescu va schimba prima echipa pentru meciul cu Elvetia. Adi Popa e primul care iese din primul "11", dupa o evolutie slaba in meciul cu Franta. O alta schimbare posibila fiind in atac, acolo unde Andone nu l-a multumit pe Iordanescu si a fost schimbat cu Alibec, insa nici acesta din urma nu a "miscat" in teren.

Echipa probabila cu Elvetia:
Tatarusanu - Sapunaru, Chiriches, Grigore, Rat - Hoban, Pintilii - Torje, Stanciu, Stancu - Keseru

UPDATE 7:42 Rusul Serghei Karasev va arbitra meciul dintre nationalele de fotbal ale Romaniei si Elvetiei, care va avea loc miercuri, pe stadionul Parc des Princes din Paris, in Grupa A la UEFA EURO 2016.

Arbitri asistenti vor fi compatriotii sai Nikolai Golubev si Tihon Kalughin, arbitri asistenti aditionali au fost nominalizati alti doi rusi, Serghei Lapocikin si Serghei Ivanov, in timp ce arbitru de rezerva a fost desemnat belarusul Alexei Kulbakov.

Karasev, care duminica a implinit 37 de ani, este arbitru FIFA din 2010. El a arbitrat nationala Romaniei o singura data pana acum, pe 2 septembrie 2011, in victoria cu 2-0 in deplasare cu Luxemburg, in preliminariile EURO 2012.

De asemenea, Karasev a oficiat la centru la un meci al Elvetiei, terminat la egalitate cu Islanda, scor 4-4, pe teren propriu, in data de 6 septembrie 2013, in preliminariile CM 2014.

Serghei Karasev a mai condus in cinci randuri echipe romanesti de club in cupele europene.

Rusul s-a aflat la centru la partida in care Steaua a invins-o pe Chelsea la Bucuresti (1-0), pe 7 martie 2013, in optimile Europa League.

Le-a condus pe FC Vaslui (1-4 cu Fenerbahce) in preliminariile Champions League, pe 8 august 2012, precum si pe CFR Cluj in victoria cu Sporting Braga (3-1), din grupele Ligii Campionilor (20 noiembrie 2012).

De asemenea, a arbitrat-o pe Petrolul Ploiesti in meciul pierdut cu 1-5 in deplasare cu Swansea City, 22 august 2013, in play-off-ul Europa League, precum si pe Astra Giurgiu in meciul pierdut acasa cu Olympique Lyon (1-2), pe 28 august 2014, in play-off-ul Europa League.

Ce spun elvetienii despre meciul cu Romania

Fabian Schar, marcatorul singurului gol al partidei cu albanezii, a declarat, intr-un interviu pentru Sport.ch, ca echipa sa trebuie sa progreseze in toate zonele terenului, mai putin in poarta, daca vrea un rezultat pozitiv cu Romania.

”Un meci de deschidere este in general mai dificil, iar meciul cu Albania a fost, bineinteles, de doua ori special. Daca reusesti un rezultat pozitiv in asemenea circumstante, scade si presiunea, e bine pentru moral. S-a simtit o oarecare nervozitate in echipa, era palpabila. Nu a fost un meci perfect, dar pana la urma victoria e cea mai importanta.
Putem sa ne imbunatatim jocul in multe aspecte, in toate compartimentele, cu o singura exceptie: in poarta. Pentru mine, Yann este un portar de clasa mondiala. A aparat doua ocazii uriase ale albanezilor
”, a spus Schar.

El a mai spus ca partida cu Romania nu va fi una usoara.

„Trebuie sa ne coordonam mai bine in aparare, dar si in atac. Puteam sa mai marcam unul sau doua goluri. Directia este una buna, mai ales ca am castigat, dar trebuie sa fim constienti ca trebuie sa oferim mai mult daca vrem sa obtinem ceva in acest turneu”, a declarat Schar.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Germania - Ucraina 2-0 in cel mai spectaculos meci de pana acum la UEFA EURO 2016. REZUMATUL VIDEO
Germania - Ucraina 2-0 in cel mai spectaculos meci de pana acum la UEFA EURO 2016. REZUMATUL VIDEO

LIVE BLOG UEFA EURO 2016. ZIUA 3. Rezultatele zilei de duminica: Turcia-Croatia 0-1, in Grupa D  si primele doua meciuri din Grupa C, Polonia-Irlanda de Nord 1-0 si Germania-Ucraina 2-0.

Cadoul lui Iordanescu pentru suporteri la antrenamentul nationalei. De ce l-a
Cadoul lui Iordanescu pentru suporteri la antrenamentul nationalei. De ce l-a "pedepsit" pe Pantilimon

 Romania joaca miercuri, 15 iunie, impotriva Elvetiei, in direct la ProTV. Dupa victoria cu Albania, Vladimir Petkovic a avut un mesaj clar pentru fotbalistii romani: "Vom juca sa invingem".

UEFA le ameninta pe Anglia si Rusia: ambele echipe risca sa fie excluse din competitie daca fanii lor mai au derapaje
UEFA le ameninta pe Anglia si Rusia: ambele echipe risca sa fie excluse din competitie daca fanii lor mai au derapaje

UPDATE Dupa violentele de la Marseille, UEFA a amenintat cele doua echipa cu descalificarea de la Euro 2016 in caz de recidiva, scrie L'Equipe.

Recomandări
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite

Preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat joi pentru o apărare europeană mai puternică şi mai integrată.

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1
Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1

Potrivit News.ro, procurorii au decis, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, care este acuză de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Parchetul General anunţă continuarea urmăririi penale în Dosarul Mineriadei faţă de Petre Roman și mai multe persoane
Parchetul General anunţă continuarea urmăririi penale în Dosarul Mineriadei faţă de Petre Roman și mai multe persoane

Parchetul General anunţă, joi, continuarea urmării penale în Dosarul Mineriadei faţă de Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu, Adrian Sârbu, Miron Cosma şi generalii Vasile Dobrinoiu şi Petre Peter.