Romania vrea sa dea toate pronosticurile peste cap. Cum ar putea deveni marea surpriza la UEFA EURO 2016

Ultima actualizare: 18-06-2016 07:15
Romania la Euro - Agerpres

Chiar daca am pierdut cu Franta si am remizat cu Elvetia, continuam sa visam. UEFA EURO 2016 ofera cate o mare surpriza, din 12 in 12 ani.

Mircea Lucescu a fost primul care a calificat Romania la Euro, in '84, tot in Franta. Atunci erau doar 8 echipe. Acum sunt 24.

La primul Euro al nostru, acum 32 de ani, Romania a fost intr-o grupa de foc - a facut egal cu Spania si a pierdut cu Germania si Portugalia. Cu un singur punct, nu ne-am califica nici acum.

Mircea Lucescu: "Eu cred ca echipa noastra va trece de faza grupelor. Romania are o sansa sa se strecoare pana in varful piramidei"

Hagi a debutat la Euro, in ‘84, cu Lucescu. Cel mai mare fotbalist roman n-a marcat insa la Euro. Doar 8 romani au dat gol - Coras, Boloni, Raducioiu, Moldovan, Chivu, Dorinel Munteanu, Ganea si Mutu.

In 3 din cele 5 prezente ale noastre la Euro, am inceput contra Frantei. In '96, francezii ne-au invins cu 1-0, in 2008 a fost 0-0, iar deschiderea de la Euro 2016 a fost transata de Franta, cu 2-1.

Reporter: Cum traiti dumneavoastra ca spectator, ca suporter un meci al Romaniei?
Gica Hagi: Cum le-am trait ca si jucator? Cu maxima intensitate in sensul ca imi doresc mult sa faca bine. Tin la ei, la jucatori, pentru ca si eu am fost jucator ! Sper sa ne reprezinte asa cum trebuie

Ienei, antrenorul care a adus Cupa Campionilor la Bucuresti, este si omul care a condus Romania la cel mai de succes Euro al nostru - in 2000 am ajuns pana-n sferturi, desi am intalnit numai echipe tari - Germania, Portugalia, Anglia si Italia.

Romania vrea sa dea peste cap toate pronosticurile si viseaza sa devina a treia mare surpriza de la EURO , dupa Danemarca in '92 si Grecia in 2004.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO