Romania - Polonia 0-3. Cosmar pentru nationala. Incidente in tribune: suporterii romani si polonezi au aruncat cu petarde

×
Codul embed a fost copiat

Meci de cosmar pentru Romania pe Arena Nationala. Nationala  a pierdut cu 3-0 in fata Poloniei si a iesit fluierata de pe teren.

Romania pastreaza sanse slabe de calificare la turneul final din Rusia dupa ce a fost invinsa fara drept de apel in cea de-a patra etapa a preliminariilor Campionatului Mondial din 2018.

Romania a facut cel mai slab joc al sau din ultimii ani sii a depasita la toate capitolele de Polonia, golurile fiind marcate de Kamil Grosicki (11) si Robert Lewandowski (83, 90+1 - penalty).

Romania va juca mai mult ca sigur urmatorul meci de acasa, cel cu Danemarca, din 27 martie, fara spectatori dupa incidentele de la meciul cu Polonia.

Citește și
blindate NATO, operatiunea Silver Arrow
300.000 de militari NATO, in alerta de grad ridicat din cauza Rusiei. "Cea mai mare desfasurare de la Razboiul Rece"
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

ROMANIA - POLONIA, DESFASURAREA LIVE-TEXT A MECIULUI 

MINUTUL 90+6: Final de meci. Romania ramane cu 5 puncte dupa patru meciuri.

MINUTUL 90+1: GOL POLONIA! Lewandowski este faultat in careu de Dragos Grigore si obtine penalty pe care il bate fara nicio problema.

MINUTUL 83. GOL POLONIA! Lewandowski se distreaza cu defensiva noastra si trimite la coltul lung din careu.

MINUTUL 82
Daum il inlocuieste pe Stanciu cu Keseru

MINUTUL 73: Chipciu patrunde in careu, aluneca, dar reuseste sa intoarca pana la Razvan Marin. Sutul acestuia este respins de apararea polonezilor

MINUTUL 66: Romanii cer penalty pentru un hent in careu al lui Lewandowski.

MINUTUL 54: Lewandowski cade pe gazon dupa ce o petarda a cazut la un metru de el in careul polonezilor.

MINUTUL 50: Chipciu patrunde bine pe dreapta, dar este blocat de Piszczek.

MINUTUL 49: Stanciu ajunge in careu, dar trage intr-un adversar.

MINUTUL 46: Incepe repriza a doua cu Romania in atac.

MINUTUL46: Doua schimbari facute de Daum la pauza: Andone a intrat in locul lui Adi Popa, iar Prepelita in locul lui Hoban

MINUTUL 45+1: Pauza pe Arena Nationala. O prima repriza modesta pentru tricolori.

MINUTUL 43: Cateva torte au aterizat pe gazon din tribune. Romania e in pericol sa joace fara suporteri in urmatorul meci. Un grup de suporteri romani de la peluza aa afisat un banner ''Rapid nu moare'', a aprins torte si apoi le-au aruncat pe teren, spre portarul polonez Fabianski, meciul fiind intrerupt de arbitru circa 30 de secunde pentru indepartarea obiectelor pirotehnice.

MINUTUL 32: Cea mai mare ocazie a Romaniei de pana acum e irosita de Vlad Chiriches care a deviat o centrare a lui Stanciu, dar Fabianski e atent si respinge.

MINUTUL 22
: Incidente in tribune. Fanii polonezi si suporterii romani arunca cu torte si petarde unii spre altii. Jandarmii intervin pentru a calma spiritele.

MINUTUL 11: GOL POLONIA! Grosicki a deschis scorul pe Arena Nationala cu un sut sub transversala dupa o cursa frumoasa prin apararea  tricolorilor.

MINUTUL 1: Meciul Romania - Polonia a inceput pe Arena Nationala. Lovitura de start le-a apartinut tricolorilor

Echipele de start:

Romania: Tatarusanu - Benzar, Chiriches, Dr. Grigore, Tosca - Hoban - Ad. Popa, R. Marin, N. Stanciu, Chipciu - B. Stancu

Rezerve: Pantilimon, S. Lung jr., Sapunaru, Moti, Latovelvici, Enache, Bicfalvi, Prepelita, Maxim, Keseru, A. Ivan, Fl. Andone

Selectioner: Christoph Daum

Polonia: Fabianksi - Piszczek, Pazdan, Glik, Jedrejczyk - Krychowiak - Blaszczykowski, Zielinski, Linetty, Gorsicki - Lewandowski

Rezerve: Szczesny, Boruc, Bereszynski, Maczynski, Jodlowiec, Teodorczyk, Goralski, Sadlok, Wszloek, Lewczuk, Wilczek

Antrenor: Adam Navalka

FILMUL EVENIMENTELOR DE PESTE ZI, MARCATE DE INCIDENTELE DINTRE SUPORTERI SI FORTELE DE ORDINE

Incidente la intrarea pe Arena Nationala unde suporterii polonezi au vrut sa evite cordoanele de securitate. Jandarmii au folosit gaze lacrimogene

Fortele de ordine prezente in numar mare in zona Arenei Nationale au folosit gazele lacrimogene, vineri, pentru temperarea spiritelor la intrarea pe Arena Nationala unde mai multi suporteri polonezi au vrut sa evite cordoanele de securitate ale jandarmilor.

Arme albe, descoperite asupra suporterilor polonezi

Este cod portocaliu de alerta in capitala Romaniei. Chiar si asa s-a lasat cu scantei in centrul Bucurestiului, care s-a transformat, in teatru de razboi, pentru polonezii veniti sa isi sustina nationala si presupusi suporteri rusi.

Vestiti pentru agresivitatea lor, ultrasii din Varsovia care vor asista la meciul dintre Rormania si Polonia, au ajuns aici, hotarati sa se lupte, cu oricine le sta in cale. In masini, aveau inclusiv sabii. Special pentru ei, sunt peste 3000 de politisti si jandarmi, pe strazi.

Jandarmii au gonit inspre barul in interiorul caruia suporteri polonezi s-au luat la bataie cu niste rusi. Primii au fost culcati cu mainile departate dupa care autoritatile au intrat in local.

Preuspusii agresori au fost scosi cu forta in strada. Jandarmii au fost nevoiti sa intervina cu gaze lacrimogene si chiar sa-i retina pe cei care au tulburat linistea publica. Cel mai probabil, niciunul dintre suporterii batausi nu va mai ajunge sa vada meciul.In urma lor, cel care a fost batut isi revine cu greu. Are capul spart insa iese la aer pe propriile picioare si este preluat de jandarmi.

Situatia ramane insa incordata pe stradutele din orasul vechi. Suporterii polonezi au ajuns aici de la ora pranzului cand au si inceput sa bea la terase.Au fost luate masuri exceptionale de securitate pentru meciul romania polonia considerat unul cu grad ridicat de risc. 1200 de jandarmi si peste 2000 de politisti au fost angrenati in cea mai mare misiune de asigurare a ordinii publice in Capitala dedicata exclusiv unei competitii sportive. De altfel, pentru acest eveniment, nivelul de alarmare a fost la grad portocaliu.

Sase suporteri polonezi, retinuti

Romania - Polonia| Sase sustinatori ai echipei nationale a Poloniei care au participat, vineri, la un conflict spontan in Centrul Vechi al Capitalei au fost dusi de fortele de ordine ale Jandarmeriei la Sectia 14 de Politie. Potrivit Jandarmeriei Capitalei, in urma altercatiei unul dintre suporteri a suferit rani minore la cap.

„A fost un conflict spontan intre suporterii polonezi, deci nu cu fortele de ordine, nu cu alti suporteri. S-a intervenit rapid, iar sase persoane au fost imobilizate si conduse la Sectia 14 de Politie pentru continuarea cercetarilor”, a declarat pentru News.ro capitanul Georgian Enache, purtatorul de cuvant al Directiei Generale de Jandarmi Bucuresti.

In urma conflictului, unul dintre suporteri a fost ranit usor la cap, mai arata oficialii Jandarmeriei.Potrivit unor martori, suporterii, care erau in stare de ebrietate, s-au certat din cauza notei de plata de la restaurantul unde consumasera o cantitate mare de alcool. In altercatie, ei au distrus o parte din mobilierul localului.

Urmeaza ca anchetatorii sa stabileasca daca faptele suporterilor vor fi incadrate ca infractiune si li se va intocmi dosar penal sau daca acestia vor fi sanctionati contraventional. Suporterii dusi la politie vor avea interdictie sa vada meciul Romania - Polonia de vineri seara de pe National Arena.

 

Incidente intre jandarmi si suporterii polonezi in Centrul Vechi

Primele incidente violente au avut loc intre suporterii polonezi iar fortele de ordine au intervenit pentru a-i retine pe cei agresivi, in urma cu putin timp, in Centrul Vechi al capitalei. Potrivit presei de la Varsovia, 1000 de ultrasi polonezi, care au interdictie sa mai intre pe vreun stadion, au ajuns astazi in Romania, pentru partida de diseara. Cunoscuti pentru bataile de strada pe care le provoaca in jurul arenelor sportive, unde joaca echipa lor nationala, polonezii vor fi urmariti la Bucuresti de sute de jandarmi si politisti.


Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
1000 de ultrasi polonezi, care au interdictie pe stadion, vor invada Bucurestiul. Meciul cu Romania se joaca vineri seara
1000 de ultrasi polonezi, care au interdictie pe stadion, vor invada Bucurestiul. Meciul cu Romania se joaca vineri seara

1000 de ultrasi polonezi, care au interdictie sa mai intre pe vreun stadion, vor ajunge vineri in Romania pentru partida de vineri seara cu Polonia, titreaza presa polona.

300.000 de militari NATO, in alerta de grad ridicat din cauza Rusiei.
300.000 de militari NATO, in alerta de grad ridicat din cauza Rusiei. "Cea mai mare desfasurare de la Razboiul Rece"

NATO isi intareste fortele din Europa cu un nou esalon gata sa intervina in cazul unei agresiuni a Kremlinului asupra flancului estic al Aliantei

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.