ROMANIA-POLONIA 31-22: dupa 10 ani, am castigat o medalie la handbal. Mesajul Cristinei Neagu, desemnata jucatoarea turneului

Premiere Campionatul Mondial de Handbal

Romania-Polonia. Romania a obtinut cea mai importanta performanta din ultima decada! Fetele lui Ryde au invins clar Polonia, in finala mica, si au castigat medalia de bronz la campionatul din Danemarca.

Romania a facut un meci perfect si nu a lasat adversarei nicio sansa, lasand in urma un mic regret ca fost atat de aproape de o calificare in finala.

Cititi in articol:
Reactia Cristinei Neagu dupa medalia castigata
Cristina Neagu, cea mai buna jucatoare a turneului
Mesajul antrenorului Tomas Ryde
Desfasurarea meciului livetext

Romania a ocupat locul 10 la editia precedenta a Campionatului Mondial, in 2013, in Serbia, Romania, singura echipa care a participat la toate editiile Campionatului Mondial, incepand cu 1957, mai avea in palmares o medalie de aur (1962) si doua de argint (1973, 2005), pe langa cele doua titluri mondiale in aer liber (1956, 1960).

De remarcat ca la CM 2013, Romania a fost invinsa in optimi de Polonia (tot cu antrenorul Kim Rasmussen pe banca), scor 31-29 (13-17), la Novi Sad.

Citește și
Danemarca - Romania, handbal
Calificare dramatica a Romaniei in semifinalele Campionatului Mondial de Handbal. Primele reactii dupa meci
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

Neagu a fost desemnata cea mai buna jucatoare a partidei, dar intreaga echipa a facut un meci extraordinar. Polonia a ratat nu mai putin de patru aruncari de la 7 metri in acest meci.

Performanta Romaniei la Mondialul din Danemarca a fost intarita si de titlul de golghetera a competitiei obtinut de Cristina Neagu, cu 63 de goluri.

Cristina Neagu: Am castigat o medalie meritata

Cea mai buna jucatoare a echipei feminine de handbal a Romaniei, Cristina Neagu, a declarat ca nationala noastra a cucerit meritat medalia de bronz la Campionatul Mondial din Danemarca, duminica, dupa 31-22 cu Polonia in finala mica, de la Herning.

''Am castigat Liga Campionilor in vara (cu Buducnost Podgorica, n. red.) si m-am simtit extraordinar. Este o mare performanta pentru handbalul romanesc, dupa zece ani vine o noua medalie la un Campionat Mondial, chiar daca e de bronz si nu e de argint, cum a fost acum zece ani. Daca ne gandim cum am plecat la acest Mondial, cate sanse ne dadeam ... cel mai important pentru noi era sa obtinem un loc bun in vederea Jocurilor Olimpice. Am ajuns sa jucam pentru medalie si am castigat o medalie extrem de meritata, dupa un joc foarte bun prestat, in care am condus din primul pana in ultimul minut si nu am dat nicio sansa Poloniei'', a declarat Cristina Neagu la Dolce Sport, imediat dupa meci.

''Vreau inca o data sa spun cat sunt de mandra si de fericita sa joc cu aceste fete, sa am acesti antrenori, acest staff, dl Cheregi, care se ocupa cu filmatul, masorii, doctorii care au avut grija de noi, toti care au facut parte din staff la acest Mondial, sunt extrem de fericita si mandra ca am putut sa lucrez cu ei. Le multumesc din suflet, le multumesc oamenilor care au fost astazi in tribuna, oamenilor care ne sustine din fata televizoarelor si oamenilor care ne sustin intotdeauna, indiferent de rezultat'', a mai spus golghetera Mondialului danez.

Neagu a dezvaluit ca in urma cu patru ani visa sa realizeze o asemenea performanta: '' in 2011 am vorbit cu Cristina Varzaru si cu cativa prieteni apropiati si am spus ca 2015 o sa fie anul meu. Mi-a dat Dumnezeu sansa sa castig si Liga Campionilor, dar, stiind ca jucam aici in Danemarca, mi-am dorit si am spus in momentul acela 'noi o sa facem o performanta frumoasa la Campionatul Mondial si o sa avem sanse sa ne calificam la Olimpiada si o sa fie anul meu'. ii multumesc lui Dumnezeu ca in mare parte asa a si fost, nu am cuvinte sa spun cat sunt de fericita in acest moment''.

La randul sau, portarul Paula Ungureanu, care a avut si ea o contributie majora la performanta Romaniei, a declarat: ''Pentru o astfel de finala m-am antrenat an de an si zi de zi. Acesta este visul oricarui sportiv, sa joace o finala. Chiar am crezut inainte de competitie ca vom juca o finala si sunt atat de mandra de tot ce am realizat''.

''Cel mai frumos moment a fost la meciul cu Brazilia, pentru ca nimeni nu ne dadea absolut nicio sansa si am demonstrat ca suntem o adevarata echipa'', a mai spus Ungureanu.

Cristina Neagu, cea mai buna jucatoare a Campionatului Mondial din Danemarca

Internationala romana Cristina Neagu, care a castigat medalia de bronz cu echipa Romaniei, duminica, la Campionatul Mondial de handbal feminin din Danemarca, a fost desemnata cea mai buna jucatoare a competitiei, a anuntat Federatia Internationala de Handbal (IHF) pe site-ul sau oficial.

Neagu, care si-a adjudecat si titlul de golghetera a competitiei, face parte si din echipa ideala a turneului, drept cel mai bun inter stanga, alaturi de extrema stanga Valentina Ardean-Elisei.

De asemenea, centrul Eliza Buceschi face parte din cea mai buna echipa de tineret.

Superlativele Mondialului danez:
All-Star Team
portar: Tess Wester (Olanda)
extrema dreapta: Jovanka Radicevic (Muntenegru)
inter dreapta: Nora Mork (Norvegia)
centru: Stine Oftedal (Norvegia)
pivot: Heidi Loke (Norvegia)
inter stanga: Cristina Neagu (Romania)
extrema stanga: Valentina Ardean Elisei (Romania)

Cea mai buna jucatoare (Most Valuable Player): Cristina Neagu (Romania)

Rookies/Cele mai bune tinere jucatoare (maximum 22 de ani)
portar: Laura Glaser (Franta)
extrema stanga: Livia Veranes (Cuba)
inter stanga: Anne Mette Hansen (Danemarca)
centru: Eliza Buceschi (Romania)
inter dreapta: Monika Kobylinska (Polonia)
extrema dreapta: Ana Viahereva (Rusia)
pivot: Ru Qiao (China)

Echipa Norvegiei a castigat editia 2015 a Campionatului Mondial de handbal feminin din Danemarca, duminica, la Herning, dupa ce a invins in finala formatia Olandei, cu scorul de 31-23 (20-9). Nationala feminina a Romaniei a cucerit medaliile de bronz, dupa ce a invins Polonia cu scorul de 31-22 (15-8), in finala mica a competitiei.

Tomas Ryde: Am fost foarte bine pregatiti

Selectionerul echipei feminine de handbal a Romaniei, suedezul Tomas Ryde, a declarat, duminica, la conferinta de presa de dupa finala mica a Campionatului Mondial, ca tricolorele au fost foarte bine pregatite pentru partida cu Polonia, castigata cu 31-22.

''A fost un meci fantastic impotriva numarului patru in lume. Am facut un meci mare. Am fost foarte bine pregatiti. Sunt foarte fericit pentru ca fetele au pus in practica toate planurile noastre. Sunt foarte fericit sa lucrez cu aceste fete'', a declarat Ryde la conferinta de presa.

Ryde a marturisit ca le-a sfatuit pe fete sa uite meciul cu Norvegia, din semifinale, si sa fie relaxate in finala mica.

Costica Buceschi: Nu e putin lucru sa iei o medalie de bronz la Campionatul Mondial

Antrenorul secund al echipei feminine de handbal a Romaniei, Costica Buceschi, a declarat ca nu e putin lucru sa iei o medalie de bronz la Campionatul Mondial, chiar daca e putin suparat ca nationala nu a jucat pentru aur.

''Sunt foarte fericit, dar si suparat pentru ca noi trebuia sa jucam cealalta finala. Am demonstrat asta in special in meciurile de dupa grupa, in care am aratat ca avem un handbal foarte bun, atat in aparare, cat si in atac, iar daca treceam de Norvegia eu zic ca astazi aveam sanse mari sa luam aurul. Ne multumim cu ceea ce am realizat, am jucat foarte bine in finala mica, fetele au fost extraordinare, au stiut sa se mobilizeze si nu e putin lucru sa iei o medalie de bronz la un Campionat Mondial, din momentul in care noi am plecat cu foarte mici sanse sa ajungem aici'', a declarat Buceschi la Dolce Sport, imediat dupa finala mica a competitiei.

Tehnicianul a apreciat ca momentul cel mai dificil la Mondial a fost sfertul de finala cu Danemarca, echipa gazda, in care Romania s-a impus dupa prelungiri.

''Cel mai greu moment a fost cu Danemarca, dupa ratarea acelui 7 metri la sfasitul timpului regulamentar. Imediat in prima repriza de prelungiri Danemarca a avut doua goluri si cred ca acolo se putea rupe jocul, dar si in meciul cu Danemarca si in meciul cu Norvegia am reusit sa revenim si cred ca cel mai mult echipa Romaniei a castigat la mentalitate'', a afirmat Buceschi.

Antrenorul secund al nationalei a tinut sa explice transformare echipei Romaniei, dupa evolutia slaba din grupa, unde a pierdut cu Spania, Norvegia si Rusia: ''Pentru mine e total nou ceea ce se lucreaza acum la nationala, nu din punct de vedere al handbalului, ci din punct de vedere al mentalitatii si cred ca acolo era problema mare la echipa Romaniei. Toate lumea recunoaste ca avem jucatoare foarte bune, dar nu reuseam sa formam o echipa, iar acum de cand este Tomas (suedezul Tomas Ryde, antrenorul principal al Romaniei, n. red.), in special dupa meciurile din grupa, a reusit sa motiveze fetele in asa fel incat sa demonstreze ca au putere, dar nu individual, ca au putere ca grup, ceea ce s-a vazut pana la urma prin rasplata acestei medalii de bronz''.

''Speram ca am facut cat mai multi romani fericiti, speram ca anul viitor sa avem o evolutie cat mai buna si sa ne calificam la Olimpiada si sa mergem acolo sa ne batem la fel cum ne-am batut aici, pentru primele locuri'', a conchis Buceschi.

Desfasurarea meciului Romania - Polonia, livetext:

Minutul 60: 31-22, scor final! Romania castiga medalia de bronz, cea mai mare performanta din 2005 incoace, cand am castigat medalia de argint.

Minutul 58: 30-21. Jucatoarele noastre incearca sa faca si spectacol pe acest final de meci.

Mintul 56: 29-18, finala mica este jucata, iar toata lumea asteapta acum fluierul final.

Minutul 53: 28-16, marcam din orice pozitie, iar polonezele sunt la pamant.

Minutul 51: 27-16, gol marcat printr-o aruncare de la 9 metri de Marin. Paula Ungureanu este incredibila si are o noua parada.

Minutul 50: 26-16 si vom avea si atacul, dupa inca o parada a Paulei Ungureanu.

Minutul 49: 25-15! In proportie de 99% putem spune ca am castigat medalia de bronz la acest campionat mondial.

Minutul 46: 24-15, Cristina Neagu marcheaza de la 7 metri.

Minutul 45: 23-15, dupa multe minute, marcheaza si Polonia.

Minutul 44: 23-14, gol marcat de, probabil, cea mai buna jucatoare din lume, Cristina Neagu.

Minutul 43: 7 metri ratat de Polonia, iar. Mingea lovit bara. Un meci in care parca ne-au iesit toate.

Minutul 42: 22-14, gol Oana Manea si ne distantam la 8 goluri pentru prima oara in aceasta finala mica.

Minutul 41: 21-14, ne ducem din nou la 7 goluri, gol Buceschi.

Minutul 40: 20-14 este scorul si vom avea si superioritate 2 minute.

Minutul 38: 19-13. Se joaca de la egal la egal in aceasta repriza, insa in prima repriza am fost net superiori si s-ar putea sa se dovedeasca decisiv pentru medalie.

Minutul 37:18-12, Elisei ajunge in pozitie centrala si marcheaza.

Minutul 36: 17-12, un nou gol marcat de poloneze, care au iesit mai decise de la vestiare.

Minutul 36: 17-11, gol Ada Nechita!

Minutul 35: 16-11, polonezele s-au apropiat la 5 goluri.

Minutul 34: 16-10, irosim atacul si din pacate Polonia marcheaza pe contraatac.

Minutul 33: 16-9. Gol Oana Manea, se reface iar diferenta de 7 goluri.

Minutul 32: 15-9, Polonia marcheaza primul gol al reprizei secunde.

Minutul 30: 15-8, Cristina Neagu a marcat chiar in ultima secunda a reprizei.

Minutul 29: Avem doua eliminari, iar Polonia beneficiaza de un 7 metri, pe care insa il rateaza! Munteanu a fost cea care a aparat.

Minutul 28: Iarasi eliminare in tabara Romaniei. Pintea va sta pe banca 2 minute.

Minutul 27: 14-8, refacem diferenta de 6 goluri si vom avea si superioritate!

Minutul 26: 13-8, reusim sa marcam in inferioritate.

Minutul 25:12-8, doua goluri marcate rapid de Polonia, care se afla iar in superioritate.

Minutul 23: Cristina Neagu face minuni in atac, iar Paula Ungureanu in poarta! Inca o aruncare aparata de portarul nostru.

Minutul 23: 12-6, aruncarea Cristinei Neagu, ca din tun, imposibil de aparat.

Minutul 22: 11-6, polonezele reusesc sa marcheze, insa doar un gol in superioritate.

Minutul 21: Chiar si in inferioritate numerica, apararea noastra functioneaza excelent si recuperam mingea.

Minutul 20: Gabriela Perianu este eliminata 2 minute pentru o

Minutul 19: 11-5, polonezele marcheza printr-un sut bomba, insa apoi Buceschi arunca senzational, in diagonala, in vinclu.

Minutul 17: Antrenorul Poloniei cere iar time-out. Echipa sa a fost spulberata pana acum de Romania.

Minutul 17: 10-4, gol Oana Manea!

Minutul 15: 9-4, reusim pana la urma sa ne distantam, printr-o aruncare de la 7 metri.

Minutul 14: Doua ratari incredibile ale Romaniei! Am irosit si un 7 metri si o aruncare singuri cu portarul prin Ada Nechita.

Minutul 12: 8-4, Ardean Elisei marcheaza de pe extrema.

Minutul 12: 7-4, polonezele au inceput sa fie mai eficiente in atac.

Minutul 11: 7-3, ambele echipe marcheaza, insa important e ca Romania isi mentine avantajul de 4 goluri.

Minutul 10: 6-2, aruncarea de la sold a Elizei Buceschi o pacaleste pe protara Poloniei.

Minutul 9: 5-2, gol marcat de pe extrema de poloneze.

Minutul 8: Antrenorul Poloniei e furios si tipa la elevele sale, care nu conteaza in atac.

Minutul 7: 5-1! Neagu este de neoprit!

Minutul 6: Paula Ungureanu apara o aruncare de la 7 metri!

Minutul 5: 4-1! Ne aparam perfect si nu ratam nimic pe atac. Antrenorul Poloniei a cerut time-out.

Minutul 4: 3-1 Ada Nechita inscrie pe contraatac si ne distantam!

Minutul 3: 2-1 pentru Romania, marcheaza iar Cristina Neagu.

Minutul 2: 1-1, Polonia reuseste sa egaleze rapid.

Minutul 1: 1-0 pentru Romania! Cristina Neagu marcheaza primul gol al meciului.

Articol recomandat de sport.ro
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona
Citește și...
Romania-Norvegia 33-35 in semifinalele Campionatului Mondial de Handbal. Cine va fi adversarul Romaniei din finala mica
Romania-Norvegia 33-35 in semifinalele Campionatului Mondial de Handbal. Cine va fi adversarul Romaniei din finala mica

Romania-Norvegia. Echipa nationala de handbal a fost invinsa de reprezentativa Norvegiei, scor 35-33, dupa prelungiri, si a ratat calificarea in finala Campionatului Mondial de Handbal.

Calificare dramatica a Romaniei in semifinalele Campionatului Mondial de Handbal. Primele reactii dupa meci
Calificare dramatica a Romaniei in semifinalele Campionatului Mondial de Handbal. Primele reactii dupa meci

Romania s-a calificat in semifinalele Campionatului Mondial de Handbal, dupa ce a invins echipa gazda, Danemarca, scor 31-30.

Romania s-a calificat in sferturile Campionatului Mondial de handbal din Danemarca, dupa 25-22 cu Brazilia
Romania s-a calificat in sferturile Campionatului Mondial de handbal din Danemarca, dupa 25-22 cu Brazilia

Nationala feminina de handbal a Romaniei s-a calificat îin sferturile de finala ale Campionatului Mondial din Danemarca, dupa ce a invins surprinzator Brazilia, campioana en titre, cu scorul de 25-22 (13-8), duminică seara, la Kolding,

Recomandări
Jocuri de culise în Coaliție. De ce nu îl vor liberalii pe Piedone la Primăria Capitalei. Ce se aștepată de la Cîrstoiu
Jocuri de culise în Coaliție. De ce nu îl vor liberalii pe Piedone la Primăria Capitalei. Ce se aștepată de la Cîrstoiu

În Coaliția de guvernare persistă incertitudinea legatăvde candidatul comun pentru Primăria Generală a Capitalei.

IKEA, acuzată că taie ilegal copaci din pădurile pe care le deține în România. „Parcelă cu parcelă rad tot”
IKEA, acuzată că taie ilegal copaci din pădurile pe care le deține în România. „Parcelă cu parcelă rad tot”

O nouă investigație a voluntarilor de mediu vine cu acuzații grave la adresa producătorului de mobilă IKEA.  

Raport CSAT | Care au fost principalele obiective ale serviciilor de informaţii ruse în România
Raport CSAT | Care au fost principalele obiective ale serviciilor de informaţii ruse în România

Creşterea numărului incidentelor militare, atacuri cibernetice de sorginte rusă, posibilitatea infiltrării serviciilor secrete ruse în rândul refugiaţilor ucraineni, printre riscurile determinate de continuarea conflictului dintre Rusia şi Ucraina.