ROMANIA - ESTONIA 2-0. Victor Piturca: Avem sansa a doua la baraj, indiferent de adversar

Ultima actualizare: 19-10-2013 07:02
Romania

Selectionerul Victor Piturca a declarat, marti seara, dupa accederea la barajul de calificare pentru Cupa Mondiala din Brazilia, ca reprezentativa Romaniei va avea sansa a doua, indiferent de adversarul pe care il va intalni.

"Suntem la baraj, este o mica preformanta pentru o echipa nou-construita, preluata intr-un moment destul de dificil. Avem multi jucatori noi si i-am adus pe langa cei cu experienta. Am realizat o munca buna in acesti doi ani si jumatate.

La baraj, echipa Romaniei are sansa ei, indiferent cu cine va juca. Vom avea sansa a doua, e clar, dar orice echipa va avea probleme. Pentru mine, care am o experienta la nationala, acest baraj este ceva nou. La jocurile duble am avut probleme la cel de-al doilea meci. Si astazi am schimbat 4-5 jucatori mai proaspeti, dar tot am avut porbleme.

Niciun adversar din play-off nu este de valoarea Olandei, Portugalia nu a reusit sa invinga acasa pe Israel, Suedia a avut 2-0 si acum am inteles ca este 4-2. Au slabiciuni toate. Adversarii au prima sansa contra noastra, poate sa fie un avantaj pentru noi. Grecia este o echipa cu experienta vasta si are o forta de grup. Este extrem de periculoasa. Este mai putin relevant ce vreau eu, ci ce se va stabili la Zurich", a spus Piturca, potrivit Mediafax.

Referitor la meciul cu Estonia, scor 2-0, Piturca a afirmat ca jucatorii au fost apasati de miza jocului.

"A fost un meci cu o incarcatura deosebita, jucatorii au fost destul de apasati de miza jocului, dar ne-am revenit. Nu am vazut ca jucatorii sa aiba trac, au fost doar putin apasati de miza jocului. Dupa golul de 2-0, ne-am descatusat.

Noi ne-am concentrat pe jocul nostru. Daca era un rezultat favorabil Turciei, voiam sa aflu pentru ca doream sa stiu cum abordez meciul. Stiam ca olandezii sunt profesionisti suta la suta. Olanda a jucat pentru Olanda, nu pentru Romania.

Putea sa castige si Turcia, pentru ca mi s-a spus la pauza ca au avut ocazii. Dar este o diferenta inte noi, turci si olandezi", a incheiat selectionerul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO