Prima reactie a Nadiei dupa ce Romania a ratat calificarea la JO, chiar la 40 de ani de la zecele ei de la Montreal

19-04-2016 09:31


nadia comaneci

Nadia Comaneci crede ca trebuie sa o luam de la zero si sa nu ne plangem de mila dupa ratarea calificarii la Jocurile Olimpice de la Rio de catre echipa nationala de gimnastica feminina.

“E foarte trist. Imi pare atat de rau ca s-a intamplat acest lucru, dar, asa cum tot spun si eu de ani de zile, aceste rezultate nefaste nu sunt intamplatoare. Stiam cu totii si am anticipat ca intr-o zi vom ajunge si aici. Din pacate acel moment a venit si dupa atatia ani nu vom avea o echipa completa in concursul olimpic. Nu mai avem antrenori, iar cei pe care ii avem ii platim foarte prost, nu mai avem sportive. In Romania, avem aproximativ 100 de gimnaste, in timp ce in Statele Unite sunt vreo 4 milioane de copii care fac gimnastica. Avem vreo cinci-sase cluburi de gimnastica. In State, sunt 250.000 de cluburi. Din pacate, sportul in Romania a ramas pe loc, de aici si rezultatele catastrofale din ultima vreme” a explicat Nadia Comaneci pentru Qmagazine.

Citeste si: Echipa feminina de gimnastica a Romaniei rateaza Jocurile Olimpice de la Rio, dupa 48 de ani. "Este o catastrofa"

“In primul rand nu trebuie sa pierdem vremea cautand vinovati, nu trebuie sa dam vina pe antrenori sau sportive. Aceasta este situatia si ar fi util sa vedem ce avem de facut de aici inainte, pentru ca este foarte mult de munca. In ultimii ani s-au ridicat multe tari in gimnastica, acest lucru nu trebuie sa ne sperie, ci dimpotriva sa ne mobilizeze. Avem nevoie sa o luam de la zero, sa reconstruim gimnastica romaneasca pe baze noi, pentru ca in acest acest moment exista o mare distanta intre noi si ceilalti. Avem nevoie sa regandim sportul de masa. Speranta exista! Doar daca ne gandim ca si in aceste conditii, gimnastele noastre au reusit evolutii promitatoare in ultimii ani, cand am reusit sa ne batem de la egal la egal cu marile puteri, ba chiar sa visam la noi preformante olimpice. Noi, romanii, avem gimnastica in sange, nu putem sa ne plangem de mila, ci sa cautam o strategie viabila, sa incepe sa investim. Sportivii romani au talent, au dorinta de a reusi, muncesc mult. Cand noi am intrat acum 30 de ani pe piata si toata lumea se intreba cine suntem, secretul a fost unul singur: am muncit mai mult ca ei”,  a mai completat Nadia.
 

Sursa:

VIDEO PROTVPLUS.RO