Pompierii din Timis au alergat 2 kilometri cu echipamentul cu care zilnic salveaza vieti. Au purtat pe ei 10 kilograme


Ultimul update: Miercuri 14 Septembrie 2016 07:12
Data publicarii: Duminica 11 Septembrie 2016 08:22
Categorie: Stiri Sport

Pompierii din Timis au alergat doi kilometri purtand echipamentul cu care zilnic salveaza vieti. Cursa nu a fost deloc una usoara.

Asta pentru ca tubul de oxigen, casca de protectie, uniforma si centurile cantaresc mai bine de 10 kilograme.

Au lipsit doar bocancii, dar, in comparatie cu interventiile la care participa, crosul a parut un antrenament pentru militari.

Cei 39 de pompieri din Timis, printre care si o femeie, au alergat cot la cot pe o distanta de doi kilometri. Competitia s-a dovedit a fi una stransa, iar primul care a ajuns la linia de sosire a fost un tanar proaspat iesit de pe bancile Academiei.

Castigator: "Foarte dificil, distanta mare, efortul foarte mare, echipamentul este foarte greu, dar este al nostru de interventie si trebuie sa ne pregatim cu el."

Pompier: "S-a vazut ca primul care a castigat este si nou venit din scoala, varsta si-a spus cuvantul, nu numai experienta."

Salvatorii au vazut competitia ca un bun prilej de antrenament, avand in vedere actiunile periculoase si dificile la care iau parte zilnic.

Pompier: "Suntem obisnuiti cu asta. Si avem interventii mult mai grele decat asta, dar acolo te motiveaza si altceva. Sa salvezi pe cineva, sa salvezi un bun."

Aceasta este prima cursa de acest gen din Romania, iar pompierii au de gand sa participe si la alte activitati sportive.

Lucian Mihoc, seful ISU Banat: "Daca pe timpul pregatirii specifice in Cazarma mai alergam cu echipamnetul de protectie, iata ca acum am facut acest lucru intr-un mod oraganizat, pe distanta de 2 kilometri."

Evenimentul face parte din cadrul Festivalului Plai, cel mai mare festival organizat de voluntari din Europa.

VIDEO PROTVPLUS.RO