Perechea Irina Begu/Andreea Mitu a câştigat trofeul BRD Bucharest Open

Irina Begu/Andreea Mitu - 1
Inquam

Irina Begu şi Andreea Mitu au câştigat, duminică, trofeul în proba de dublu a turneului de tenis BRD Bucharest Open, după ce a învins în finală cuplul Danka Kovinic (Muntenegru)/Maryna Zanevska (Belgia) cu scorul de 6-3, 6-4.

Jucătoarele române au intrat foarte motivate în meci şi au câştigat pe serviciul adversarelor încă din primul ghem al întâlnirii. Ele şi-au păstrat avantajul deşi cuplul Kovinic/Zanevska a avut 3 mingi de break în ghemul al patrulea. Ba mai mult, s-au distanţat la 5-2, însă pe fondul unei relaxări a româncelor, Kovinic şi Zanevska au reuşit primul lor break. Begu şi Mitu s-au trezit la timp şi au închis setul pe serviciul adversarelor după 37 de minute de joc.

În setul al doilea cele două perechi au mers cap la cap până în ghemul al cincilea, când cuplul belgiano-muntenegrean a făcut break-ul pe serviciul Andreei Mitu. Româncele au reacţionat rapid şi au reuşit rebreak-ul, egalând situaţia pe tabelă, 3-3. Apoi, în ghemul al zecelea au câştigat pe serviciul adversarelor şi s-au impus cu 6-4.

Begu şi Mitu au făcut 2 duble greşeli în acest meci, faţă de cele 4 ale adversarelor, şi au reuşit 2 aşi, faţă de cei 3 ai cuplului Kovinic/Zanevska.

Citește și
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Pentru Irina Begu aceasta a fost a doua finală de dublu consecutivă la Bucureşti, după ce în ediţia trecută şi-a adjudecat trofeul împreună cu Raluca Olaru. Şi pentru Andreea Mitu aceasta a fost a doua finală, ea ratând victoria în 2015 când o avea ca parteneră pe Particia Ţig.

Din cele cinci ediţii de până acum ale turneului, trei au fost câştigate de perechi române: Elena Bogdan/Alexandra Cadanţu (2014), Irina Begu/Raluca Olaru (2017) şi Irina Begu/Andreea Mitu (2018).

Pentru câştigarea trofeului, perechea Irina Begu/Andreea Mitu va încasa 12.300 de dolari şi 280 de puncte WTA, în timp ce finalistele Danka Kovinic (Muntenegru)/Maryna Zanevska (Belgia) vor primi 6.400 de dolari şi 180 de puncte.

Reacții după meci

"A fost mai uşor azi decât în semifinale (n.r. - când au întâlnit cuplul Jaqueline Cristian/Elena-Gabriela Ruse) din punct de vedere emoţional. Pentru că nu e simplu să joci împotriva unor românce. Dar ambele meciuri au fost grele. Eu trebuia să joc iniţial cu Sara Errani, a apărut însă acea problemă cu dopingul. Apoi am discutat cu Monica Niculescu, dar ea s-a accidentat. Aşa că m-am trezit sâmbătă că nu am cu cine să joc, deşi îmi doream foarte mult să îmi apăr trofeul. Apoi am vorbit cu Andreea şi am întrebat-o dacă vrea să joace cu mine, iar duminică am primit wild card-ul. Aşa a fost să fie. Dar ne-am bucurat, suntem o echipă solidă, ne completăm foarte bine. Eu încerc să ajung în faţă, iar Andreea are un joc solid de pe linia de fund", a spus Begu într-o conferinţă de presă.

Câştigătoare în ediţia trecută a BRD Bucharest Open, Begu a menţionat că anul viitor îşi doreşte să joace la dublu la Turneul Campionelor. "Îmi place foarte mult să joc cu românce. La fiecare turneu mă uit pe listă şi încerc să îmi dau seama cu ce româncă pot să joc la dublu. Pentru anul viitor îmi doresc să joc la Turneul Campioanelor la dublu, dacă voi avea o singură parteneră. Acum dacă mă uit la puncte, am semifinală la Australian Open, sferturi la Wimbledon... aş putea să adun puncte pentru Turneul Campioanelor. Dar trebuie să joc cu aceeaşi parteneră. Încerc să găsesc una şi sper eu să fie din România. Spre sfârşitul sezonului voi şti exact cu cine voi juca", a adăugat Begu.

În aceeaşi conferinţă de presă, Andreea Mitu a declarat că este foarte bucuroasă că a reuşit să câştige trofeul acasă. "În 2015 am jucat finala aici, e minunat să revin şi să joc la BRD Bucharest Open. Mă bucur că am avut ocazia să joc cu Irina, să fiu în finală şi de data asta să câştig. E foarte frumos să joci acasă. E şi mai uşor, pentru că avem prietenii şi familia lângă noi. A fost o săptămână foarte bună. Eu mă voi concentra pe proba de simplu, dar îmi face mare plăcere să joc şi dublu, sunt mai relaxată. O să am 2 săptămâni de antrenamente, o să văd unde o să intru la simplu pentru că am luat-o de la 0 şi nu e uşor. Aşa că mă voi axa pe simplu", a spus ea.

Mitu a precizat că îşi doreşte pe viitor să călătorească la turneele unde va juca împreună cu băiatul său, Adam, care are acum 7 luni. "Îmi doresc foarte mult să fie cu mine la fiecare turneu. Vreau să călătorim împreună pentru că mă motivează", a adăugat Andreea Mitu.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Moment hilar la un meci de fotbal. Sărutul care a șocat după golul dat de Fiorentina la meciul cu Viktoria Plzen | VIDEO
Moment hilar la un meci de fotbal. Sărutul care a șocat după golul dat de Fiorentina la meciul cu Viktoria Plzen | VIDEO

Tehnicianul echipei Fiorentina, Vincenzo Italiano, a sărutat o jurnalistă, joi seară, după ce formaţia italiană a înscris al doilea gol la meciul cu Viktoria Plzen, din Conference League.

 

Formula 1: Olandezul Max Verstappen s-a impus în cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei
Formula 1: Olandezul Max Verstappen s-a impus în cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei

Pilotul olandez al echipei Red Bull, Max Verstappen, a câştigat cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, disputată sâmbătă dimineaţă.

David Popovici, învingător detaşat la 200 m liber la Naţionalele de la Otopeni
David Popovici, învingător detaşat la 200 m liber la Naţionalele de la Otopeni

David Popovici, dublu campion european la 100 şi 200 m liber, şi-a trecut în cont a doua medalie de aur la Campionatele Naţionale de înot pentru seniori, tineret şi juniori de la Otopeni.

 

Recomandări
Ciolacu pretinde că inflația scade lunar în România, dar uită să spună că e la cel mai înalt nivel din UE
Ciolacu pretinde că inflația scade lunar în România, dar uită să spună că e la cel mai înalt nivel din UE

Marcel Ciolacu pretinde că inflația este pe un trend descendent în România, cu scăderi lunare. Totuși, țara noastră a rămas cu cea mai mare inflație din Europa, arată statisticile oficiale.

Marcel Boloș: „În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă” dar „e loc de creștere”
Marcel Boloș: „În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă” dar „e loc de creștere”

România are un rating suveran și o perspectivă stabilă economic, confirmată de agențiile internaționale de rating, „dar asta nu înseamnă că nu există loc de creștere”, afirmă ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Zelenski îi trage de mânecă pe aliații NATO: „Ucraina are nevoie de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Patriot”
Zelenski îi trage de mânecă pe aliații NATO: „Ucraina are nevoie de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Patriot”

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, le-a spus liderilor din Alianța Nord-Atlantică (NATO) de ce ar avea nevoie țara sa pentru a putea face față atacurilor aeriene lansate fără oprire de armata Kremlinului.