PAOK Salonic, suspendată de Asociația Cluburilor Europene, după incidentele cu AEK

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
PAOK Salonic, incidente
AFP

Asociaţia Cluburilor Europene (ECA) a suspendat provizoriu echipa greacă PAOK Salonic, antrenată de românul Răzvan Lucescu, în urma incidentelor petrecute duminică, la derby-ul cu AEK Atena.

"În conformitate cu statutul ECA, Consiliul Executiv a decis în unanimitate să suspendate, cu efect imediat, clubul de fotbal PAOK din calitatea de membru al Asociaţiei Cluburilor Europene", se precizează într-un comunicat dat publicităţii marţi de ECA.

Asociaţia va discuta suspendarea definitivă a clubului elen în cadrul viitoarei sale adunări generale, care va avea loc peste două săptămâni la Roma.

"ECA există pentru a proteja integritatea şi regularitatea competiţiilor şi a meciurilor, precum şi valorile şi principiile sportive pe care se bazează fotbalul european", se mai arată în comunicat.

O delegaţia a FIFA s-a deplasat marţi seara la Atena pentru a discuta cu autorităţile situaţia fotbalului grec şi a analiza ce măsuri disciplinare vor fi impuse Federaţiei elene de fotbal.

Guvernul grec a decis să suspende pe termen nelimitat superliga naţională, până când toate părţile vor ajunge la un acord pentru crearea unui cadru regulamentar, cu sancţiuni severe.

Preşedintele clubului PAOK Salonic, un om de afaceri rus de origine greacă, a intrat pe teren duminică, purtând asupra sa o armă de foc, pentru a protesta faţă de anularea unui gol înscris de echipa sa, în finalul jocului cu AEK Atena.

Procuratura din Salonic a demarat procedurile legale după incidentele care avut loc la Salonic, iar Ivan Savvidis urmează să răspundă în faţa justiţiei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO