Meciul Dinamo-Rapid, unul cu grad ridicat de risc. Sute de jandarmi, mobilizati pe National Arena


Ultimul update: Miercuri 07 Noiembrie 2012 11:13
Data publicarii: Miercuri 23 Mai 2012 17:45
Categorie: Stiri Sport

Meciul din aceasta seara este si unul cu grad ridicat de risc. Autoritatile au luat masuri ca sa impiedice producerea unor incidente violente, intre galeriile echipelor de fotbal Dinamo si Rapid.

Sute de jandarmi au fost mobilizati in zona stadionului, suporterii sunt monitorizati, iar cei care vor ajunge in tribune vor fi perchezitionati, pentru ca meciul sa nu fie urmat de lupte de strada.

Cele doua galerii care vor sta fata in fata pe National Arena. Ambele sunt renumite pentru spectacolul pe care il fac in tribuna. Insa aceleasi galerii s-au remarcat si prin confruntari violente la derbyurile dintre echipele favorite, Rapid si Dinamo.

In galeria dinamovista, peste 300 de fani au interdictie, timp de un an sa mai intre pe stadion fata de 23 cat numara rapidistii.

Pasiunea dusa la extrema se termina de multe ori cu bataie in galeria Dinamo chiar si intre liderii ei. Asa cum s-a intamplat la inceputul lunii, cand membrii galeriei dinamoviste s-au batut in tribuna, au rupt scaune, iar cativa dintre scandalagii au ajuns la spital cu fracturi si contuzii.

Fanii lui Rapid sunt putin mai cuminti, insa nu trebuie provocati.

Chiar daca la meciul de miercuri seara, transmis in direct de Pro Tv de la ora 21, suporterii au promis ca vor fi cuminti, partida este incadrata la risc ridicat din punct de vedere al securitatii. Cei care vor fi violenti au toate sansele ca urmatoarele meciuri sa le vada in sectiile de politie, asa cum prevede legea violentelor din sport intrata in vigoare.

Peste 500 de jandarmi vor asigura securitatea la acest meci cu risc ridicat. Insa ei vor sta in afara Arenei Nationale. In interior vor fi 200 de agenti de paza ai firmei care asigura protectia, daca nu se vor descurca, ei vor cere ajutor jandarmirilor, iar acestia vor interveni in acel moment si vor tine in frau galeriile.

Pentru aceasta finala de cupa s-au pus in vanzare cate 18.000 de bilete pentru fiecare dintre cele doua echipe rivale, ceea ce inseamna ca numarul suporterilor rivali si tensionati va fi foarte mare, incomparabil cu cel de la ultimul derbyul organizat pe Arena Nationala intre Steaua si Dinamo, unde alb rosii au avut numai 3.000 de bilete.

VIDEO PROTVPLUS.RO