Meci "ca la război" în Coreea de Nord. Oficial: "Nu am mai văzut aşa ceva"

Ultima actualizare: 17-10-2019 09:41
Meci Coreea de Nord - Coreea de Sud, în preliminariile CM - 4
Getty

Jucătorii reprezentativei de fotbal a Coreei de Sud s-au plâns de comportamentul agresiv al fotbaliștilor nord-coreeni, la meciul dintre cele două echipe, din preliminariile CM, spunând că "a fost ca la război".

Atacantul Son Heung-min (Tottenham) a declarat, la revenirea din Coreea de Nord, că jucătorii nord-coreeni au avut un comportament extrem de agresiv.

Păcat că nu am câştigat, însă jocul a fost atât de agresiv încât cred că este o realizare imensă faptul că ne-am întors fără accidentări. Jucătorii nord-coreeni au fost agresivi”, a spus fotbalistul echipei Tottenham, scrie News.ro.

“A fost ca la război. Nu am mai văzut aşa ceva în fotbal până acum”, a afirmat şi vicepreşedintele federaţiei sud-coreene, Choi Young-il.

Meciul din preliminariile CM-2022, care s-a încheiat 0-0 şi nu a fost transmis de vreo televiziune, s-a disputat cu porţile închise pe stadionul Kim Il Sung din Pyongyang. La partidă a fost prezent preşedintele FIFA, Gianni Infantino, care s-a declarat dezamăgit de absenţa publicului.

Nu au fost nici suporteri şi nici jurnalişti străini la acest meci. Singurele informaţii au fost furnizate de site-urile FIFA şi Confederaţiei Asiatice (AFC), care au fost autorizate să divulge doar minimum de date.

Echipa Coreei de Sud a fost însoţită doar de selecţionerul Paulo Bento şi staful acestuia. Înainte de a pleca spre Pyongyang, sud-coreenii au fost rugaţi să-şi lase telefoanele mobile la ambasada din China.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO